fredag 17 januari 2014

UV - lampa, ett måste eller går det med en vanlig ficklampa?

 Jag har fått denna fråga av ganska många och det gäller UV- lamporna, som säljs för att lysa upp de så kallade Night - glow fakebaits, som typ fakecorns, fakeboilies och fakemaggot,s som kommer i två färger Neonblue och green.

Jag har haft UV - lampor och visst de fungerar bra, men vanliga fick - och pannlampor fungerar minst lika bra och det är saker som du, för det mesta har med i din utrustning. 

Så att investera i en dyr UV - lampa är lite onödigt och dem pengarna kan du använda till bättre saker, t ex flera upplysbara fakebaits, för de är väldigt effektiva!
Jag använder för det mesta dessa små lampor, som man har får att hitta nyckelhålet mm, dessa kostar runt 20 kronor och håller i evigheter och de har pulserade ljus, blinkande och fast ljus och de tar ingen plats i boxen med dina fakebaits.
Jag gillar dessa beten som går att lysa upp med en lampa, här är det en av Solars Everlasting Night - glowboilies i en grön färg, som lyser länge  och denna flyter och de finns även i en sjunkande variant.

Den större vita boilie är också ett fakebait, som är sjunkande och just detta montage med ett litet mellanrum på denna typ av snowman, har gett mig tillräckligt många karpar, för att jag har insett och fått tilltro till dessa falska beten.
Ett mjukt material, en vass Long Shank, som vänder snabbt och så dessa "beten" - Jag kan förstå att detta skapar en viss skepsis bland folk som provar det första gången, men jag lovar att det är effektivt.
Samma rigg, en minut i pannlampans sken och sen ut på platsen, var du har mäskat och var du vet karparna finns eller kommer och sen träder nyfikenheten in i bilden ...
... och det blir på detta viset. Nyfikenheten, det ska undersökas och balansen mellan den 8 mm lysande Night - glow boilien och den sjunkande 10 mm boilien, gjorde att allt åkte med in och ...
... här har vi resultatet, en fin senhöst karp och jag tackar och bugar Herr Mangotsson, som stod för bilderna och jag kan tillägga, att jag hade två runs på dessa beten inom 14 minuter denna eftermiddag. Övertygad? Jag är det!
Solar har dessa Everlasting Night - glow boilies och Enterprise Tackle har Night - glow boilies, fakecorns och fakemaggots, så du har lite att välja mellan om du vill prova.

Här är det två sjunkande fakecorn och ett flytande fakecorn som är upplyst, det kanske inte syns på bilden, men i vattnet syns det väldigt väl med blotta ögat och karparna märker direkt den lilla lyspunkten och ja, du vet nog vad som händer.
1 - 2 minuter med den lilla nyckelhålslampan och det är klart att lägga ut på fisken, mer än så behövs inte och du kan kombinera dessa självlysande fakebaits med alla möjliga beten: Boilies, på toppen av en pop - up, med andra fakebaits och fodermajs, Tiger nuts mm, bara att prova sig fram, det fungerar!
Dessa små lampor tar inte mycket plats och jag har en i varje box tillsammans med mina fakebaits och dessa lampor har flera användningsområden, som t ex, ficklampa, reservlampa i fickan, om din pannlampa stannade kvar i bivvydörren eller i sängen, lampa för håvskaftet eller annat.

Du kan ha en av dessa lampor sittande vid dina spö, den syns på mer än 400 meters håll och det kan vara bra, om du ska ut i båt efter en fisk mitt i natten, du hittar tillbaka tack vara lampans sken.
Vem som marknadsförde dessa Night - glow maskar, kommer jag inte ihåg, men även dessa kan lysas upp och effekten är super bra och den syns väldigt bra under nattfiske.

Din polare vet vart du befinner dig, om inte annat, så skrämmer du inälvorna ur honom med den på  och drillningen drar ut på tiden, när karpen ser dig. Så med andra ord bara positiva saker att säga om dessa maskar ... kan det ha varit Solar som sålde dessa ....?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.