lördag 15 februari 2014

Prologic Artbaits!

Jag hittade dessa på mässan i Holland och priset var endast 1 euro per paket och det var lite för bra för att inte handla på sig lite av dessa fakebaits, som är väldigt fina och alla är flytande.

Så det blev handlat för ca 13 euro och så här i efterhand, ångrar jag att jag inte dubblade mängden, då det var billigt och dessa falska beten är väldigt effektiva att pynta sina krokbeten med, men nu är det som det är och kanske i framtiden, man hittar dem igen?
Här är vad jag plockade till mig och det räcker ett bra tag tillsammans med dem jag redan har. Bra färger och ett större antal i paketen, än vad som är brukligt och sen det fina priset och alla innehåller någon form av doft.
Här är det flytande maggots i fina synliga fluorofärger och bananaflavours! 
10 mm flytande boilies med Fish Aminoflavours! 
Flytande fakecorns med Banana och Fish Aminoflavours! 
15 mm flytande boilies med Shrimp and Garlicflavour!
Flytande fake Tigers med Choco Amino flavours!
Jag hittade även flytande Tigers av annat märke i dessa fina färger! 
En maggot över eller på en boilie, sjunkande eller pop - up,  kan många gånger vara just det som gör att fisken tar ditt bete.

Det finns ett litet objekt, som startar nyfikenheten, något som sticker ut och som skapar en reaktion hos karpen.
Mag - Aligner - riggen! Se till att du får vinkeln rätt, där linan kommer ut ut din fakemaggot, sen är det bara att tillsätta 4 - 6 levande maggots och resten fixar karpen.

Det är en suverän rigg, men bara i vatten utan för mycket störande arter. Prova denna rigg och framför allt, när det är kallt i vattnet eller när karpen är trög.
Som ni kanske har sett, så fiskar jag med hemmagjorda Zig bugs i dessa tyska färger och dessa är supereffektiva på ytan eller en bit ner i vattnet.

Självklart kommer karparna till våren att tycka om denna konstellation ... öh, tills de får en annan upplevelse. En liten longshank hook och en Blow back ring - rigg och sen löser det sig!
Större boilies kan man balansera på detta vis och vi har doft från den sjunkande boilien och en bra färg på den 15 mm stora fake pop - up på toppen av denna snowman, som sitter på en Blow back - rigg med en 3 mm siliconetube i krokböjen.
En 10 mm fake pop - up boilie på toppen av en 15 mm sjunkande boilie ger karpen lite att reagera över i form av doft och synlighet.

Här är det ett längre hair, som ibland kan vara väldigt effektivt, ibland monterar jag ett blyhagel mellan krok och betet, så betet ligger stilla och inte far runt över bottnen.
Här är det en 15 mm fake pop - up på en enkel rigg, kroken är en Nash Fang Gaper, som jag kommer till senare i ett annat inlägg.

Vi behöver inte strula till det med sofistikerade riggar för att fånga karp, gör det enkelt och det fungera i de flesta lägen.

Börjar man med enkla riggar, så kan man ändra sig mot mera sofistikerade riggar, lär man karpen från fel ände, så blir det svårt senare.
Här tre flytande Tiger nuts, dessa kan användas tillsammans med naturliga Tigers eller på toppen av en exempelvis 20 mm sjunkande boilie eller som här, som floaters för ytfiske eller Zigfiske.

Karpen tar dessa oavsett om du fiskar dem nere på bottnen, i mellanvattnet eller liggande på ytan och alla dessa omtalade fakebaits tar emot flavours eller dipp, bara att slänga ett antal i burken, det ökar bara effektiviteten.
Sist men inte minst, alla riggarna jag gjorde, experimentera, prova dig fram till vad som går bäst för dagen. Sitt inte stilla och tro att det löser sig, utan jobba för varje fisk och du kommer att fånga betydligt mer än andra och Prologic Artbaits eller andra fakebaits, kan vara till stor hjälp under tröga dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.