torsdag 27 mars 2014

Spännande lördag!

Det blir inte alltid som man planerar, i mitt fall hade jag tre dagars fiske i huvudet, men fredagen går bort på ett viktigt jobb hemma och söndagen ... Ja, lite som vanligt, så kom chefen fram och undrade, om jag kunde ställa upp ett 12 timmars pass på söndag?

Vad svarar man en chef som är väldig bra och ger en den ledighet man behöver, när det passar mig? Klart att jag ställer upp nu vid denna årstiden och nu finns det bara lördagen kvar till att utöva det jag älskar mest av allt.
Jag ska testa Dynamites Carp - Tec boilies (Tutti - frutti och Banana) under denna dag på ett spö och sen blir det Mistrals I 40 på det andra och jag ska ha ett bra avstånd mellan mina mäskplatser.

Lite floaters ska också med och gamla Bettan (Centurys Stalker Stealth), då det kan bli lite sol och värme och då vill jag inte sitta utan dessa saker och titta på karp i rörelse.
Så ett gäng fruktiga 15 mm boilies, de kommer nog att skapa lite nyfikenhet och jag tror på någon karp under den korta vistelsen och kanske blir det en större fisk, vi får se.
Mina tre mest använda riggar följer självklart med och det är överst min pop - up rigg, min Blow Back - rigg i mitten och min KD - rigg, som fiskas som en snowmanpresentation. Tre riggar som alltid har funkat och kommer att göra det i framtiden.
Jag kan alltid piffa upp mina beten med Bag èms små fina 6 mm Dumbells, som är doftfria och finns i tre olika färger i burken, dessa har nog inte karparna sett förut, eller bryr de sig?
Med på lördag finns även ett säkert kort för vårfisket, Mistrals Pineappel, här i 20 mm storlek, som gör att jag kan använda dem hela, halvor eller skära till dem i önskat form och storlek och boiliecrumben hamnar i mina bags.
Jag kan fiska stora pineappelboilies med dessa på toppen eller fiska dessa pop - ups på ett flertal effektiva riggar, som exempelvis en D - rigg, Chod - rigg eller en stiff hinged - rigg, valmöjligheterna är många.
Tre dippar följer med, först ut är denna så kallade glugg, från Mistral och samma finns i Tutti - frutti och sen den sista, som är I 40 spod juice och det räcker, tar karparna inget av dessa saker, så kan man nog glömma en fisk under lördagen.
Spöna jag ska testa är dessa två Wychwood Agitator Bait, som med sina 10,6 fot och 3 ½ lb testkurva, det stoppar det mesta och du har en recension av spöna på gäddbloggen, var jag lade in den igår.
Det är väldigt sällan jag använder lina i 0,40 mm, men på lördag behövs det och framöver i detta vatten och jag har valt en av de tuffaste monos på marknaden, nämligen Gardner Tackles nya GT 80 + som sjunker bra och är extremt slitstark och nötningstålig och den håller betydligt mer, än vad texten på spolen säger!
Jag gillar inte stora krokar, men ibland behövs de och jag har gjord lite riggar på dessa Kurv Shanks och jag får se om de behövs. Lördagen blir rolig, nytt vatten, bara att se sig om och lära sig så mycket som möjligt.

Ta lite bilder och videofilma och sen kan man hemma i lugn och ro, bestämma sig inför nästa pass och framtiden, alltid kul med nya vatten och detta är ett av tre, som ska testas under året.

Nu ska linan på rullarna, spöna ska tacklas upp och resten packas, i morgon har jag en del videoklipp som ska göras och jag vet inte om jag hinner blogga, men på lördag eller söndag kväll vet ni hur det gick i nya vattnet. Till dess önskar jag er alla skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.