torsdag 3 april 2014

Enterprise Tackle´s Zig - Beetles mm.

Är det något som ökar för mer eller mindre för varje dag som går, så är det Fakebaits och Zigbaits och en tillverkare, som inte ligger på latsidan är Enterprise Tackle, som nu har utökat sitt sortiment igen och vi ska titta lite närmre på vad de har att erbjuda oss.
Du får detta i ett Zig Beetle paket: tre gula och tre bruna Beetles, fyra olika färgade rigfoam bitar och fyra olikfärgade, lite speciella hairstops.
Man klipper till en bit av rigfoamen, så denna passar i kroppen och sticker en hairneedle genom det hela och drar sedan ut sin öglan och monterar hairstoppet, som sedan tryckas ner i skåran på ryggen av Beetlen och det är klart för aktion.
Här är lite varianter på hur man kan blanda dessa färger och oavsett vart fisken kommer, så är dessa Bugs synliga och de ser väldigt naturtrogna ut i vattnet och flytkraften är stor.
Enterprise Tackle har även kommit ut med dessa skins, som man trär över sina boilies och de finns i 12 mm och 15 mm och samtidigt kom de ut med både sjunkande och flytande Dumbells, så du har lite att välja på, när du ska smycka ut dina boilies eller andra beten.
Jag har använd Enterprise Zig - baits och mest för fiske direkt på kroken och när karpen går nära mig och även för zigfisket, som de är gjorda för.

Nu kommer det en Niteglow version av dessa beten och det välkomna jag, då de kan användas både till närhållsfisket, Zigfisket och på toppen av en boilies och de syns väldigt bra i mörke och under vattenytan med bara lite sken från en ficklampa.
Man har även dessa fakeboilies, som kom ut för några år sedan nu finns dessa i en ny Niteglow version och även i dessa finns ett hål, var du antingen sätter ditt hairstopp och gömmer det i hålet eller som visat här, balanserar dessa beten med ett litet blyhagel i nr 4 eller en bit tungstensputty i hålet.
Lennart var nere vid dammen vid middagstid och såg lite bubblor över en plats, som han har mäskat och troligen följer hans kustspö med i morgon, om inte kanske jag kan halta ner och sätta mig under söndagen, men bara om min fot blir bättre?
Jag lekte lite med doft - och färgämnet Goo senast jag fiskade och här har vi en bild på hur detta sprider sitt budskap, mer erfarenhet än detta, har jag tyvärr inte för ögonblicket, men det kommer i framtiden och då tittar vi mera på detta.
På tal om Niteglow, vad var det som stirrade på Lennart från dammvallen förra hösten? Jag hoppas verkligen att det var grannens Får, som hade rymt och inget annat!

Jag kan sitta där om det är Fåren som kommer och tar sig en titt, men är det något annat i landskapet, så föredrar jag nog att ha varit på toa innan och att Lennart lånar ut sin Side by Side!

2 kommentarer:

  1. kuis använder du inte din facebook? :(

    SvaraRadera
  2. Nej Fredrik, jag gillar inte riktigt att jag blev tvungen att vara med i en facebookgrupp, men så är det nu och jag ska inte använda detta media mer än vad som är nödvändigt. / Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.