söndag 6 april 2014

Hektiskt fiske på Dynamites Carp - Tec boilies!

Lennart hade mäskat och fiskat lite i dammen, han hade fått karp som ni såg, men inte vad han ville ha och han gav upp, då han inte kunde fiska under helgen på grund av en större skyttetävling nere i Skåne, så här kommer jag in i bilden.

Igår kväll blev det bara för mycket att sitta hemma och glo rakt in i tapeterna eller på 50 tummaren, som hela tiden spyr ut sitt skit till omvärlden och jag tog helt sonika mina två Agitatorspö, håv, matta och stolen och slängde in detta i bilen tillsammans med lite kaffe och några mackor och carryallen och Änglen körde mig till dammen.
Blandade Carp - Tec boilies från Dynamite.
Jag hade fått med mig lite av Dynamites Carp - Tec boilies från Kistamässan, demo boilies som vi visade upp och använde för våra uppvisningsriggar mm och denna blandade påse åkte med och det skulle kunna bli ett bra test av dessa beten ... om jag bara visste vad jag hade framför mig!
Duvblandning, ett billigt sätt att mäska!
En liten 3 liters hink med en duvblandning åkte också med och sen var det bara att sätta ihop spöna och lägga ut dem och sedan mäska över riggarna.

Jag hann inte få ordning ens på mattan, innan det drog iväg på ena spöet och jag fick en väldig tjock fjällkarp på prick 7 kilo och den gav allt den kunde, men spöna ville något annat och det slutade med att fisken rusade rakt ner i bottnen framför mig och jag tror att huvudet fastnade i bottnen, men den lossnade efter en liten stund och hela håven var full av gamla löv och dy.
En av många som gillade Carp - Tec denna kväll.
Jag kan inte alla beteskombinationer och tider, hela kvällen är en stor häva av runs, drill, landning och foton på mattan, jag hann knappt med att göra sticks, dippa beten o s v.

Det var sjukt, något av det sjukaste jag har varit ute för sedan jag testade Mistrals i 40 för flera år sedan, men detta? Inte den responsen på billiga boilies, men det visar ändå att Dynamite har träffat rätt än en gång i sin tillverkning av boilies.
Kvällens Fight Club karp, den gav järnet bäst av alla.
Jag började fisket vid 18 - tiden och det kom igång direkt och höll på till 23. 45, var jag väldigt motsträvigt rev grejerna, då grabben skulle hämtas från ett kalas och jag skulle hem med samma taxi.
En av de minsta under kvällen.
Det blev 8 landade karpar och en tappat på ca 5 - 6 timmars fiske, då kan man lätt räkna ut hur hastigheten var och man ska byta beten, montera sticks, dippa, ordna efter varje fisk o s v, ni vet nog själva hur det kan vara och det var lite väl högt tempo ibland, men jag är ung!
6 kilos spegel som togs på 2 x 15 mm I40 Red.
Jag testade även mina sista I40 reds med dessa Carp - Tec boilies och det fungerade bra, fast inte lika bra, som en Tutti och en Banana ihop, det gillade de.

Jag hade Tutti - frutti, Banana och lite pineappel boilies blandade i påsen och jag mäskade lite i början, men 30 boilies över varje spö och efter varje karp och det höll igång dem och jag tror att jag kunde ha fortsatt några timmar till eller tills påsen med boilies hade tagit slut.

Vinterfärgen sitter kvar.
Varför jag fick in denna fullträff, vet jag inte riktigt, men Lennart hade fått fisk på platsen och mäskat, kanske var det det milda vädret, som fick dem att gå igång på detta vis? Hur eller hur ska det bli spännande att höra vad han har att säga efter att ha sett mina bilder.
8,1 kilo, den föll för en Greedy Pig - rigg.
Kul var det och en roligt, men en stressig upplevelse och 8 karpar i början av april med fiske med två spö, det talar nog lite för att dessa Carp - Tec från Dynamite baits, håller måttet, precis som alla andra av deras beten.

Priset är 69 kronor för en kilos påse och då kan alla vara med utan att hamna i lyxfällan och du har dem hos: www.metebolaget.se och man fick en rejäl påfyllning av grejer för ett par dagar sen.
Första karpen kom efter max 10 minuters fiske!
Här är första karpen, jag hann inte riktigt med mattan eller vattnet, men den klarade sig bra och fick simma ut igen efter bilden. Vad mera kan jag säga, jo, Agitatorspöna, den nya versionen är något mer kraftfull än den äldre modellen och det säger inte lite det och de vänder nog vilken karp jag råkar ut för!

8 landede av 9 runs! Minstingen var en 3 kilos karp, den största tog på 3 stycken 15 mm (Tutti, Pineappel och Banana på samma hair!)

Det blev en oförglömlig kväll, var jag satt i stolen nära spöna, så nära att det hela påminde mig om Kölbytiden, var man swingtipmetade sina Sutare.

Jag kände mig som vilken popstjärna som helst under kvällen, mer eller mindre hela tiden belyst av mina två små Signaturelarms blåa lysen och deras pitchiga läten, må detta bara fortsätta, om än i mindre fart, jag är nog inte så ung längre ... nu ska allt torkas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.