tisdag 16 augusti 2016

Fin trippel på Fjällkarp igår eftermiddag.

Jag visste inte att man hade ändrat utseendet på Doggypåsen och jag letade en bra stund innan jag hittade den rätta påsen med de små goa bitarna med kycklingsmak, karp gillar fågel...How in living hell, kan vi ha så mycket fågel runt just dessa beten och fågel äter doggy... kannibalism? ska nog sluta där!
Ny design.
Man har ökat påsens innehåll med 1 kg till 4,75 kg och man tar numera 80 kronor per påse, vill minnas att jag senast betalade 59 kronor för 3,75 kg, så någonstans i detta skapas en profit.
Små knaprika delikatesser.
Skitsamma vad det koster, superbra beten som karparna älskar och man får många små beten per påse. innehållet är det samma, man har inte ändrat något och det är jo bra.
My swim.
Jag såg dem redan från cykeln och sen gick det fort fram och ner på den lilla platsen vig bilbron. Ut med 3 näver beten, ordning på spö och håv och en cigg i flabben och man var redo.
Century Stalker Stealth och min gamla baitrunner.
 Det går inte att döda dessa rullar, hur jag än gör, de bara jobbar år efter år och sen detta spö, obrytbart, stoppar det mesta och no hookpulls vad jag kan minnas... skulle nog fan kunna ha det som hockeyklubba också! Strike wire i 0,19 mm och Gardner Talon tip krok med en fake dog bisquit från Enterprise Tackle... Here we gooo!
Dagens första.
Jag hann inte få ordning på mattan, glömde den i min iver på platsen innan, så den låg vid Linnèahemmet.. snyggt jobbat... inte lätt att bli gammal och senil.
Fina färger.
Det var ett jävla drag i dessa fjällkarpar, som jag misstänker någon har satt ut och hela sjön är full av dessa mindre fiskar på gott och ont.

Framtiden ser bra ut, men det finns inte naturlig föda till alla och vilka fiskar kommer att få lida? dessa nya eller det gamla gedigna beståndet? Använd huvudet lite grabbar!
Den andra som också blev den största.
Det är fint med dessa Vicklebykarpar, men det finns alltid en risk för sjukdomar, virus och annat skit som kan döda hela beståndet i sjön, väl värd att tänka på innan man fyller upp med ny fisk.

Ska passa på att tacka Martin Furbring för hjälpen med bilden, det går rykten om att han och Rosèns grabb ska göra come-back i karpfisket... mycket trevligt med ungdomar... welcome boyz!
Tredje och sista karpen innan hemfärd.
Det händer mycket i och runt sjön, man har lagt ut 4 stora Fenders som utgör en 400 meters bana och det på en plats var två av dessa Fenders är i vägen för fisket.

Man röjer ner skogen bakom bilbron och snart står här väl en ny förläggning för nyanlända eller har kommunen tänkt till och bygger ett hotell, så vi får tillbaka turisterna?
Fin kväll.
Eftermiddagen gick över i kväll och det var fortfarande fisk kvar i näckrosorna som bökade efter de sista av mina beten, men hungern drog mig hemåt....
Settled.
Fick besök av denna stora slända på eftermiddagen, den hade vilorast på spöt, ganska fräckt att den inte gav sig, den återvände hela tiden till exakt samma plats för att vila ut.
Gräskarpshak.
Jag fick även se två av sjöns 8 Gräskarpar, men de lämnade skyndsamt området, när jag drillade fisk. Jag såg längden och ryggarna, de växer så det knakar och det ska bli spännande och se vart vikterna hamnar.

Jag tror att vi har minst en fisk runt 15 - 16 kilo i sjön och den landar jag mer än gärna, men blir det bröd eller tiger nuts eller rent av en doggy, nu var de har fått upp munnen för dessa små bitar?
Skarven i flykten.
Skarven (Ålakråkan) flydde och jag drog mig hem till köttgrytorna, men jag är snart tillbaka igen... tror ni jag fick med mig mattan .... nähä, den fick man fint åka ner och hämta... hur ska det bli om 10 år om jag lever.... ja man kan jo undra ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.