tisdag 6 september 2016

Trio, men bara små än så länge!

Jag har satt ut och satt ut karp och nu visar resultatet sig och jag är nöjd med vikterna, om än små, så starkt på gång och det är jo glädjande att uppleva.
Alla var som en handflata när de satte ut och på drygt tre år har de stuckit iväg viktmässigt på ett bra sätt och inga har hittats upp och nervända och jag hoppas det fortsätter så.
Erewhon.
Japp, det kan förbli min lilla secret tills jag tycker att allmänheten ska få ta över, jag är inte det minsta rädd för karpfiskare, men det är stora problem med de så kallade nyanlända, vilket namn! Men tyvärr är det så och det slaktas karp lite överallt, var man inte har bra koll och inte ens bra koll hjälper längre och vi står lite maktlösa i detta.
First Blood.
Den första skulle visa sig vara en fin fjällkarp som hade en styrka ut över det vanliga, men ack så roligt det är att fightas med dem och se dem växa och trivas.... Great fun!
Blir de mån snyggare?
Den var olivgrön och det var fjäll på sidorna, som drog tankarna till äppelskivor, lite mager tyvärr, men vad gör det när de ser ut såhär?
Den kommer troligen att anpassa sig lite bättre och hitta de rätta ställe att äta på och sen kommer den att bli superfin med tiden.
Tredje och sista för premiären.
Det var rusning från den gjorde bort sig och ända tills den låg i håven och lite till. Jag trodde aldrig att den skulle hålla sig stilla för en bild, helt makalöst vilken energi de har dessa små godingar.
Nice peg!
Jag skojar bara, det finns inga peggar och det ska inte heller bli några, utan det finns lite båtbryggor som man kan fiska ifrån om behovet finns.
Rings for sacking and is it a notebook for catches?
Never mind the Bollocks! Jag är glad över att detta lilla experiment har lyckats och med tiden kanske flera små handflata stora karpar ska dit, vi får se?
I´ll be back!
Helt klart kommer jag tillbaka och testfiskar lite till, man vill jo gärna ha en ungefärlig genomsnittsvikt på fiskarna, samt och se om man kan lura någon som har dragit iväg viktmässigt lite extra, jag återkommer både till sjön och med mina resultat. See Ya!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.