lördag 17 september 2016

Vad dem inte ser, har dem inte ont av!

Okay let´s face it! Karpar och Gräskarpar ser mer över ytan än vi någonsin kan föreställa oss och de kan sina områden och märker snabbt om något inte är som det brukar att vara och kan skygga för detta, vad det än är.

Ett problem kan var att någon röjer sig en plats i en vasskant och oftast röjer man mera än vad som behövs och det drabbar kanske andra, då fisken märker detta hål. Det kan även vara en plats var fisken befinner sig ofta, men du har inte bra skydd och här kommer ett litet camouflagenät in i bilden och de kostar inte så värst mycket pengar, men är till väldigt stor hjälp.
5 x 2 meter camouflagenät, som du delar.
Jag hittade detta nät för några år sedan på lantmännen och de finns i de flesta butiker som säljer jaktsaker och även på Jula och ÖoB ibland och jag tror jag gav runt 300 kronor för ett nät på 5 x 2 meter och det räcker gott och väl för både bivvy och för ditt stalkingfiske.
En del av nätet går till stalkingfisket.
Jag lade ut nätet och mätte upp vart jag skulle dela det, så jag fick två bitar för stalking och för fronten på min bivvy eller shelter och tar du av en bit som den avbildade ovan, så räcker det till båda ändamålen och stalkingnätet blev då 2 x 1,5 meter stort och det räcker för att täcka dig och ge dig ett bra cover.
Ett nät för bivvyn och ett nät för stalkingfiske.
Nätet har två färger grönt och brunt och du kan då välja vilken färg som passar bäst in i omgivningen på platsen var det ska sättas upp och de tar som ni ser ingen större plats och är enkla att ha med sig.
Hjälpmedel för fäste.
För att fästa dem använder jag bivvypegs och några små klämmor för fastsättning på Bivvy/Shelters och täcker hela fronten och det ger dels lite skugga och dels kan du möjlighet att röra dig om du fiska nära dig.
Nät för bivvyfronten.
Du kan även använda bank/stormssticks för uppsättning runt ditt hem, du behöver då bara att ha några gamla backrests med dig på dina sticks så håller de nätet i schack.
Stalker nät.
Under mitt stalkingfiske sätter jag upp nätet framför mig, antingen i befintliga saker som grenar eller vass och ibland krävs det några sticks eller pinnar om nätet ska stå kvar några dagar så fisken kan vänja sig. Du hittar nog en lösning på det hela.

Jag kan även säga att dessa nät bör vara gjorda av ett material som tål sol, regn och gud vet allt vad som kan komma och de flesta klarar detta galant.

Det är väldig stor skillnad på en öppen plats var fisken inte vill komma fram eller passera på grund av de ser att något har ändrats eller de ser dig för lätt. Ett nät gör susen jag lovar och med ett nät framför dig, så kommer de nära, väldigt nära och du har lite större möjlighet att kunna röra dig och även att fånga fisken.
Jaffa, en av många som inte märkte min närvaro.
Jag stalkingfiskar jo ganska mycket och jag märker skillnaden och tyvärr har jag inte med mig nätet alltid, något jag ibland får ångra, det är enorm skillnad mellan fångst och fisk som märker min närvaro och pyser iväg.

Så jag rekommendera dig att fundera lite över saken, de är ganska billiga, du kan dela nätet med en kompis och få ner det hela till halva priset och ni får båda mera fisk. Bara ett litet tips från mig, vad de inte ser eller märker, har de inte ont av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.