söndag 30 oktober 2016

Nyheter från Linnéasjön!

Min son hade varit nere vid sjön och kacklad lite med Martin Furbring som glädjande nog har tagit upp karpfisket igen efter några års paus och han sa att kommunen hade varit i farten och i dag tog jag mig en titt ......
Sunrise.
Morgonen skänkte en viss glädje med sitt tecken att det skulle bli fint och soligt, men det skulle snart övergå i en blandning av irritation och uppgivenhet... kommunen hade verkligen satt sina spår vid sjöns östra strand.
Old Pitch.
Detta gamla fina och mysiga karphak ser numera ut så här, man ska anlägga en handikappsbrygga enligt ryktet, jag har absolut inget emot att man göra det bra för rörelseshindrade, men var det tvunget att vara precis här var alla vet att vi fiskar?

Vi får se hur det blir med tiden, fisken vänjer sig sakta och kanske kan det bli bra, nästa fråga är om den får vara hel, det är jo så att allt måste tas sönder av diverse ungdomar och det roliga är att när dessa ungdomar börjar betala skatt, så förstör de inte längre saker, men sen dyker det upp en ny generation och det är ett pågående elände.
Jaa, vad ska man säga?
Jag vet inte vad jag ska säga om detta, tar man upp bryggan, så har man jo en väldig fin peg utan för badsässongen, men troligast är att den får ligga kvar.
Udden.
Ute på Udden rev man ner allt som hade växt upp, det gav lite vindskydd för både oss som fiskar och den grillande skaran och man kan undrar om man har flera planer här från kommunen.
Röjning som gick över styr.
Jag fattar inte varför man röjde ner hela sträckan från gamla badplatsen och ner förbi Linnéahemmet?
Home Swim, 17 vasstrån kvar!
Visst det ser väl fint ut och prydligt sett med allmänhetens ögon, men vi som fiskar här gillar inte riktigt detta och jag tror att jag prata för ganska många som fiskar i sjön.
Här tog röjningen slut, man blev väl trött?
Som flera av er har sett i inlägg från ca 1- 2 månader tillbaka, så är det definitivt inte här man behöver röja och rensa upp, vi har massor av vatten som behöver röjas och t o m grävas rena och en anskaffning av gräskarp som kan hålla efter växtligheten.
Jag hittar nog karpen på andra ställen i sjön.
Man kan inte göra så mycket annat än att spy lite galla över vad som händer, jag kommer nog att hitta mina karpar i framtiden. De vänjer sig eller söker sig till lugnare områden och jag kommer att följa efter.... jag vill ha lugn och ro och lite karpar framöver.
Loaded with Doggy!
Det var allt för denna gång, nu vet ni hur det ser ut, så ni inte får en chock när ni kommer till sjön nästa gång.  Om Martin lyckades? Nope, men det går flera tåg! SeeYa´ll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.