tisdag 25 oktober 2016

Gammalt papper, som har blivit liggande....

Jag gillar att rita lite i väntan på napp, det sker väl inte så ofta som det borde, men här kommer några gamla papper som jag hittade under städningen.
Gammal ritning som var med i Engelska Carpfisher.
Jag lyckades för många år sedan att få med en artikel i Carpfisher, en engelsk tidning. Det var inte lätt att klämma in sig bland tidningens redan digra samling av skribenter, men det gick och det handlade om karpfisket i Sverige och blev rosat av många.
Vem kom med Withy- pool riggen?
Jag vet att Steve Renyard står för Withy-pool riggen, den kom fram vid Kevin Maddocks lilla pöl, men jag var nog inte så långt borta i mina egna små funderingar och fick lite medhåll efter att denna lilla lapp hade kommit på pränt i Carpfisher tidningen. Riggen fungerar superbra för pop-ups, men numera har jag den inte naked, utan med leadcore, med andra ord en Chod-rigg.
Kungsfiskaren.
Gjordes under ett karppass, efter ett färnafiske i Emån, låg vid Linnéahemmet och hade tråkigt en kväll och den kom till världen.
Två Stalkers, vem är säkrast på fångst?
Bra fråga! Fiskaren tar de stora och kanske inte så många, Hägern tar många småfiskar genom sin effektivitet och sin kamouflage och snabbhet.... Något att ta efter!
Linnéasjöns `Humpy`söker efter Doggy i min fantasi.. Det var då det!
Låg en novembernatt på Udden i Linnéasjön och fantaserade över hur jag många gånger hade sett Humpy ta doggy under näckrosbladen och hur klumpig fisken var på grund av sin deformerade kropp. Det var då det, numera är den fisken borta sedan länge, tycker nog att ritningen visar Humpy på ett bra sätt.
Dopping på boet.
Denna ritning kom till vid Stråken, ett vatten var man har gott om tid för att skapa något och jag såg denna Dopping ligga där i vassen och tog med mig den bilden med ner i sängen och det blev så här.
Vänstra sida av Slynans garage!
Yes! Vad glad jag blev, när jag rullade genom Trekånten, Slynans hemstad. Ortsbefolkningen har numera varnat allt och alla för denna eminenta herre, som numera ägnar sig åt jakt på vilda svin!

Jag trodde inte mina öron när jag fick höra detta, men så är det och jag kan bara konstatera att det alltså gick att muta jägarförbundet...annars vet i farao hur Slynan fick licens för en grovkalibrig bössa... Jesus Christ, vad händer!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.