söndag 13 november 2016

Brrr! Inte det vädret jag hade önskat mig!

Jag var ute på en promenad runt sjön och insåg att något fiske, det blir det inte för min del just nu och detta vädret förstörde en hel del för mina planer, men det kanske blir bättre tider framöver, vi får se vad som händer med väderläget, känns lite surt, när man var på gång och hade mäskat ett bra tag.
 
Taking a Doggy.
Jag hade med mig lite papper och mina tuschpennor och satte mig i solen och njöt en stund, man fick rita fort, för t o m dessa spritinnehållande pennor började klumpa ihop sig, men jag hann med att rita denna, en tanke från tidigare i år.
Searching in midwater for Bugs.
Just nu letar nog karparna upp dem värmefickorna som finns i våra vatten och ställer sig där, jag vet att många inte tror detta, men det är faktiskt så. Karpen är en värmeälskande firre och i alla vatten finns det värmefickor, precis som det finns kalla fickor. Hur många gånger har du inte simmat och plötsligt blir det kallare i ett område? Värmefickorna är inte supervarma, på det vis att vi känner av det, men karpen gör det och ställer sig här och det gör att jag kommer in på en fråga från Nikka i Findland.
Homemade Zig-Bugs.
Nikka vill fiska karp med Zig-riggs som han har läst sig till, men problemet är att man har inga färdiga bugs att köpa och du ska få hjälp här Nikka. Du kan enkelt göra dessa själv och den enklaste är en bit svart rigfoam eller en bit svart sittdyna som du limmar fast på kroken och din bug är klar och den ger fisk.

Använd din fantasi, det mesta fungerar!
Du kan mixa olika färger, storlekar på dina Bugs, du kan ha olika krokstorlekar. Det gäller att använda fantasin och hittar du på ett mönster som fungerar bra, så skriv ner det eller ta en bild, så du kan återskapa ditt lilla vidunder igen.
Svart och gul färg gillar karpen och gärna ögon.
Gul öronpropp och svart foam, that´s all you need och karparna gillar dessa synliga färger, tänk på hur jag fiskar med mina doggy, tar inte karpen betet, så fäster jag en liten bit gul öronpropp och hugget kommer, så gult mina herrar med lite svart om karpen själv får välja.
Humla/Getingkopia.
Här Nikka har du den bästa kombinationen och min absoluta favorit när det gäller fiske med Zig .- riggs. Super effektiv under hela året, men främst framåt hösten var en massa Getingar dör och ramlar ner, då ska du ha denna eller varför inte...
Svarta eller mörka Bugs syns alltid bra mot ytan, sett från Karpens läge.
... denna som med sin svarta färg och rosa ögon, sticker ut bland de svartgula Getingar, prova dig fram, äter karparna insekter och du inte får napp, byt bete tills du får napp.
Rigfoam, lim och lite tråd och du är på god väg.
Gardner rigfoam, lite snabblim, lite tråd, några krok och en sax, sen är det bara att låta fantasin flöda och sätta igång. men glöm inte att ta bilder på dina bästa kreationer, det är viktigt för att kunna återskapa dem igen. Skitfiske Nikka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.