tisdag 15 november 2016

Finns det en konstnär i dig?

Fick lite frågor kring ritning, kanske inte passar in bland fisket, men ändå tycker jag att det är ett suveränt tidsfördriv, bättre än att sitta och spela spel på mobiltelefonen, rita är bra, du har massor av motiv framför dig under dina fiskepass och vi vet alla att väntan på runnet kan dröja. så skaffa dig lite papper och pennor och öva upp dig.

Ritblock, blyertspennor och Tuschpennor. 
Det krävs inte så mycket, lite papper och pennor och sen är det bara att sätta igång, det är inte så lätt, Picasso föddes inte med penseln i näven, han hade nog talangen, övade och blev sen berömd.

Superfine, fine, medium and broad finns i detta paket från Staedtler. 
Staedtler Lumocolor permanent heter dessa tuschpennor och tjockleken på dem är 0,4 mm, 0,6 mm, 1 mm och broad är 1,0 -2,5 mm beroende på hur du använder denna breda penna .Priset är ca 60 kronor och de är väldigt bra och ligger bra skyddade.

Fabriano skissblock har 60 papper som du lätt river ut. 
Fabriano skissblock koster bara 39 kronor och det är väldig bra papper för skissande, ritningar och de hos dem flesta bokhandlare, lätt att riva av ditt mästerverk, A 5 storlek ca 15 x 21 cm och det tar inte mycket plats bland dina grejer.

Bara att sätta igång och öva, det kommer allt efter din talang. 
Börja med att rita av något, sätt ut några punkter som bestämmer storleken och sen gå sakta fram och lär dig av dina misstag, titta på dem innan du suddar! Markera det mörka och skapa skuggor så dessa ligger rätt jämfört med ljusets infall på det du ritar.

Övning ger mästare, så är det och det gäller att hålla på med jämna mellanrum, annars tappar man bort mycket, så öva, öva och du ska få se att alla kan lära sig och rita.

Börja med enkla ritningar. 
Börja med enkla saker som du kan och vet ser ut eller har i huvudet, det behöver inte vara en firre, det kan vara vad som helst. Börja och ta det lugnt, det tar tid om det ska bli riktigt bra. 5 -10 minuter och denna karp var klar, lägger man ner tid, blir det betydligt bättre och som sagt håll dig igång med ritandet och varför inte rita lite när du ändå fiskar?

Sen övergår du till svåre saker allt eftersom katter är svåra! 
När du blir bättre så kan du gå vidare till svårare objekt, som landskap, djur, porträtt mm men där börjar svårigheterna, men öva och se hur långt du kommer, väldigt många har oanade talanger och vi har alla förmågan att testa och lära och till syvende och sist så är det jo så att självgjord är välgjord eller hur? Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.