onsdag 14 december 2016

Bland vass, buskar och flygande råttor med Sweetcorns.

Fisket i December är aldrig lätt eller enkelt och framför allt inte efter karp i en stadsmiljö, det har sina sidor! Men faan den som ger sig! Jag har haft en del problem och ganska stora sådana. 

Det har varit vädret som inte har varit på min sida och det har varit problem med fåglarna som dyker och rensar mina små spots som jag har mäskat, men gubben har ändå under denna månad i julens tecken lyckats med tre karpar och det får man nog vara nöjd med, när man tänker tillbaka på väder och bevingade snyltande gäster, samt den lilla tiden jag har kunnat fiska.
Det mesta av mitt fiske har skett under buskar, var karparna ibland söker skydd och föda och fåglarna kommer inte åt mina beten.
Mina beten har till stor del varit vanlig burkmajs och ibland fakecorns av plastik, men en fisk föll för några gamla Lupinfrön som jag hittade i en burk.
Linnàsjön gav mig två fiskar, tycker det borde ha blivit flera, men jag hoppas på lite mildare väder framöver och då kanske vi kan skryta med några till.... Vi får se vad som händer i detta.
Blackpool frös över helt och hållet och tinade sen upp nästan helt och sen var det tillbaka igen till is o s v och så har det varit, men det blev en fisk och till min stora förvåning en fjällkarp, vilket är ovanligt för detta vatten.
Fisket här bedrevs så nära vasskanterna som bara var möjligt och det gav resultat, men jag är långt ifrån nöjd och väntar som sagt på mildare tider.
Buskar är bra, de behöver inte vara stora buskage för att hysa en fisk eller två, det finns nog lite föda och det finns skydd och är djupet bara 60 cm, så räcker det för att kunna lyckas på dessa ställen.

Jag har flötmetat mina karpar på dessa ställen och då är man med hela tiden och kan dra dem från grenarna direkt.
På andra platser har jag fiskat med glidande riggar och Gardners mini Bug Hangers, som väger minimalt och minsta indikation registreras i mina Delkims, som är känsligt ställda.
Fågellivet ja fy f.. man kan bli tokig för mindre, är det inte dykningar efter majskornen. så är det slagsmål eller landningar rakt över mina beten.... Ibland undrar man över hur man bara lyckas få en fisk överhuvudtaget.
Fin nödlandning mitt i mitt flöte! Jag tror nu inte att fåglar skrämmer karpen så värst mycket, det kan faktiskt vara det rakt motsatta och karpen kommer fram mellan dykande Änder....
Black pool gav ifrån sig denna fjällis på knappa 6 kilon och den föll för två Lupinfrön och ett vit flytande fakecorn, som gav lite balans i det hela. En vacker fisk som troligen inte har känt en krok under tiden den har befunnit sig i den lilla pölen.
Linneásjön gav mig två karpar, båda föll för burkmajs/fakecorns och igen var det två nyinsatta fiskar som var framme och även här var det flötmete med den gamla hederliga metoden, liftmetoden.

Flötet lägger sig på ytan vid napp, glider iväg och du krokar fisken, enkelt och så supereffektivt, du borde prova det!
Ännu en Linnéakarp, denna gång en fully scaletyp som var framme och dagen var räddat och även min ära, som sattes på hårda prov under de gångna två veckorna.
Det har varit tufft med is, hårda vindar, kyla och fåglar, men det kom dagar var solen kom fram, rätt vind, som bröt upp isen och jag fick min chans och jag tar den alltid.....
... jag hade min chans i dag och tog den, men karpen ville inte som jag och mina timmar i den kalla skuggan drev mig hem mot värmen och en varm famn att krypa in i och som sagt jag hoppas på mildare tider och då kommer min chans ... Tar du vara på dina chanser?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.