måndag 9 januari 2017

Tacklebox TB CF-X Carp 10 ft 3,25 lb T/C.

Jag har under dem senaste tre åren tagit en del av Linnéasjön gräskarpar och insett att de två största undviker mig eller gör de? Jag har haft fisk på som jag inte ens har kunnat stoppa på mitt gamla Century Stalker Stealht, som också är ett spö med 3,25 lb testkurva och det säger inte så lite.

Nu får det vara nog och jag vill ha dessa vilddjur under bältet och sökte efter spö som kan stoppa dessa fiskars framfart och samtidigt var lämpade för platserna, var dessa vidunderliga fiskar befinner sig. Det slutade med 2 spön från Tacklebox i Kent efter några samtal med Mr. Lee och hans råd och 3 dagar senare kom det långsmala paketet med posten och här kommer recensionen till er.
CF-X Carp rods.
Dessa spö har en fruktansvärt power och jag har inte känt på något liknande, 10 fot långa och en styv underdel, som stoppar det mesta och toppen ser till att man inte får hookpulls eller som jag ser det, inte för många hookpulls.

Det har tagit Simeon Bond från Free Spirit och Gary Peet, ägare av Tacklebox, 3 år att ta fram dessa spön och klingan är en blandning av 24, 30, 36 och 40 T carbonfiber samt den berömda 3K väven och det ger en styrka som ska upplevas, men spöna är ändå ingen påkar eller känns som en biljardkö! Dessa spö har en stor potential, inte bara för karpfisket, utan all annan stor fisk!
Handle.
Handtaget ser ut som du ser på bilden ovan och från rullfästets början till ändbutten är handtagslängden 52,5 cm och det är lagom för att man kan drilla och röra sig med spöt framför sig i tighta swims, vilket är viktigt när man ska parera en fisk rusningar eller försök till detta. Det finns även möjlighet att få dessa spön custombyggda.
Reelseat.
Rullfästet är av fujityp och klara alla rullar du kan behöva, lite snygga rostfria detaljer på varje sida och det lyser Free Spirit om detta och det märks att Simeon Bond har haft ett finger med i utvecklingen, det syns ganska tydligt!
Ergonomisk rullfäste.
Rullfästet har ett ergonomisk utförande, som jag inte har sett förut och rullen sitter väldigt bra och det är skönt att hålla i rullfästet, man märker faktisk skillnad mot de vanliga.
Bakre handtaget.
Hård Neopren/Eva foam grepp på bakre handtaget ger ett suveränt grepp, när du ska kasta och kasta, det kan dessa spön!

Jag har mätt upp flera kast upp emot 100 meter med rigg och bete utan några större ansträngningar, de kastar även väldigt långt med Method feeder och självklart även med bags och stora tunga sådana.
Stainless steel buttcap, som sig bör!
Så ska det se ut! Ska man sitta och glo ett tag i vänta på napp, så kan man väl titta på något snyggt eller hur? Rostfri ändbutt som sig bör och det skyddar bra och det är fint att beskåda.
Kosmetika på klingans översida under rullfästet.
Kosmetikan är väldig lite på dessa spö, inget flashigt och det gillar jag och jag gillar den gröna tråden man har lagt in i lindningarna på varje sida om rullfästet.

Jag hade önskat mig en keeper ring ovanför rullfästet, då jag flyttar ofta och inte gärna vill ha kroken i buttringen under transporten mellan olika swims.
Kosmetikan på klingans undersida.
Tacklebox´s egen logga sitter på undersidan av klinga, bakom rullfästet och det ser fint och diskret ut och jag gillar detta.
Klingans vackra utseende.
Här den urstarka och vackra klingan som man känner igen lite från både Free Spirit och vissa Starbaits spö.

Vart alla dessa liknande klingor tillverkas vet jag inte, men det är snyggt och stark och vad mera kan man begära för 125 £ per spö och lite bättre pris om du köper två eller flera.
40 mm buttring S- Glides.
Svarta lindningar, superfin finish och S- Glide öglor längs hela spöt och på dessa går ringstorleken från 40 mm - 12 mm tipring.

Dessa spön har 5 ringar + tipring och ringarna är i Gunsmoke färg, som är vacker mot den gråsvarta flätade klingan.
Trebenta S- Glides på hela spöt.
Trebenta ringar för styrka och de klara alla linor på marknaden utan problem, trebenta ringar ger även lite extra stiffness till spöna och vetskapen om att dessa vapen är gjorda för att kriga med stor fisk, är alltid bra för förtroendet kan jag säga.
12 mm tipring S-Glides.
Här toppöglan och dessa spön ligger under Tacklebox egen garanti, som heter SAH och mera om detta kan du läsa om på deras hemsida, det är bra och tillförlitligt... har testa det själv en gång, när ett spö inte höll måttet på grund av en transportskada, som inte syntes på paketet, det funkar bra!
Vad jag ska ha spöna till och de växer stadigt i sjön!
Jag tror att de stora gräsätarna i Linnéahavet ska se upp framöver, jag ska lyckas att landa de största och de är stora, min bedömning är att inom några få år, så kommer det säkerligen ett nytt svenskt rekord från sjön och jag ställer gärna upp på den utmaningen, vi får se...

Lite Tigercrush i bags och ett par riggar ute med balanserade Tigernutz och på rätt spot, så kommer det ovillkorligen att handa och med ett CF-X i handen och en rulle med stark braid, så ska den stora vara min... Eh det känns så... vilka spö, check them out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.