fredag 24 mars 2017

Dagens mix!

Det blir en liten mix av lite av varje och jag börjar med Mikael som redan har fått sin första karp i det danska, det var för ca 3 veckor sedan och det var trevlig läsning och jag tackar för bilden och grattar honom.

Han ska snart till Italien och fiska och jag hoppas att han lyckas på denna resa och att han mejlbombar mig med fina bilder på sina fångster. Knäk og bräk min vän, hoppas du får en fin upplevelse!
Mikael med årets första.
En mycket vacker fjällkarp, som har vinterfärgen kvar, härligt och nu hoppas jag att det kan bli lite fart på mitt eget fiske, nu var vädret ska hålla sig stabilt fram till tisdag eller onsdag nästa vecka, om vi nu ska tro på väderexpertisen.
Mini Frolic.
Hunden Kasper går genom lite träningsprogram och som belöning får han Frolic och jag visste inte att man hade minskat på storleken. Det är bara bra, den stora typen är lite för stor om man vill ha dessa bitar som bete, nu är det lite bättre och doften och effektiviteten är den samma.
Lagom stora, bättre än stora modellen.
Frolic är bra karpbete, som de är eller krossade i en liten PVA-bag, jag har använd dem flytande genom att ha en bit öronpropp i hålet och biten flyter lite lågt på ytan och karparna älskar dessa ringer.
Perfekt på ett hair.
Man kan fiska dessa som pop -ups, bara att ha foam eller en liten stav av kork som dels håller ihop ringerna och dels för det hela att flyta. Det går även att krossa Frolic till ett fint pulver och sen göra en methodmix med varmt vatten, perfekt att ha runt en Methodfeeder och bredvid ligger 1-2 ringer som krokbete.
Mäsktransporten i Silver.
- Najs price for you my friend sa kompisen och sen var det klart, en service och lite lås och en försäkring och man är on the road again. 42 på rak landsväg med den gamla i sadeln och man täcker upp minst 6 karpvatten i närområdet och det kommer att bli så bra framöver.

Hermansson gav mig tipset att ha en kärra efter för säng mm och vi får se hur det blir, jag vet inte riktigt vad farbror blå säger om detta tilltag, men är det bara lagligt, så varför inte, we´ll see!
Varning för badande i Rismåla.
Såg denna eminenta skylt vid Rismåla göl igår, man varnar alltså simmare och badande för diverse zig riggs och det är väl bra, man vill jo inte gärna stå och drilla en badgäst i solnergången, då ska hon vara väldig snygg i så fall... Sorry for that one!
Mmm....lite koll på Linnéa har jag också!
Håller ett vaket öga på Linnéasjön och mina planer är klara, vill ha den stora av Gräskarparna, men det är lite tidigt än, jag har dock sett några karpar i rörelse och det känns som att snart så brakar det loss med värmen som väcker upp fisken.

Alla grejer står klara och det tar max 5 minuter och så är man där och sen är det upp till bevis att få fisken att nappa eller inte. Ser fram emot denna säsong efter några år med sporadiska pass och känslan att ha varit lite off.
Kan det vara så ....?
Jaha grabbar, jag fick denna igår och stelnade till lite, stämmer denna text eller inte? Bra fråga eller är detta en varning till oss boyz? Lite cool är den allt!
Preparerade Fishmeals, väntar bara på värmen.
Innan jul tog jag fram ett gäng fishmealboilies som fick torka till ordentligt och efter torkningen fick de en rejäl mängd med olja och dipp som drogs in och så har jag fortsatt och dessa kommer med all säkerhet att ge fisk i Linnéasjön, ett vatten var karparna älskar stinkare....Ingen, ingen missar doften av dessa boilies, den saken är klar!
Glugged hookbaits.
Jag har även preparerad en hel del krokbeten på samma sätt, allt från söta, fruktiga, kryddiga och stinkare, så det känns bra och nu ska jag mäska en sista gång i pölen och sen ska jag sätta mig i solen och njuta till ett larm väcker mig ur dvalan. Ha det super och skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.