måndag 27 mars 2017

Jepp!

Jag såg för ett tag sedan att det fanns 4 stycken Greys X-flites 50 + till salu och funderade ett tag om jag skulle ta dem eller inte, jag har redan 4 stycken och jag gillar dessa spö och deras egenskaper. Vad som förbryllade mig var att det stod kvar länge och ingen slog till, så jag kontaktade killen och affären gick i läs som man säger.
Greys X-Flite 50 +
Spöna var i väldigt fint skick, ett par små repor och en översyn av ringarna och en rengöring och nu är dem nästintill som nya och de verkar inte ha varit använda särskild mycket och med priset på 23000 kronor med frakt och allt, så är det ett bra köp och jag är mer än nöjd.
X-Flites 12 fot 3 lb testcurve.
Dessa och mina egna är 12 fot och har en testkurva på 3 lb, nu kan man undra vad jag ska med 8 likadana spö till. Jo dels så kan damen använda dem och dels så finns det spön i reserv om något skulle gå galet och jag älskar dessa spö, deras förmåga att kasta långt och med presition och deras härliga sätt att drilla fisk och så det ringa priset för dem.

De finns inte längre på marknaden, utan man får leta i så fall, de kom fram under våren 2006 och höll sig länge, till Greys kom fram med Torsion som arvtagerska, lite synd att de försvann, men marknaden på fiskegrejer håller nästan samma hastighet som elektroniken, det går undan och man kan undrar vart alla saker tar vägen.
Come on!
Med spöna klara, så var det Rismåla göl som gällde och på vägen dit mäskade jag självklart i Black pool, jag håller dem i gång och snart ska jag sätta mig några dagpass och förhoppningsvis kunna dra en eller två karpar i solens sken, fast man har hotat med snö igen...... bläääää!

Väl i Rismåla göl fick jag upp ett par fiskar, men dessa väntade ut mina floaters till de trodde att dem var utom fara, så enkelt är det inte när jag har bestämt mig! Jag missade ett snabbt take på en svart zig bug, varför den inte krokade sig vet jag inte.
Gult syns bra på långa avstånd.
Jag bytte till en Fox Zig Aligner i röd färg och hade en bit gul riggfoam som kropp och fisken visade lite mera intresse för denna kombination och det skulle lite senare bli första karpen för året.
Black Bug.
Ett par napp på denna under två pass, det är fortfarande ingen fart på fisken trots det fina vädret, men det kommer i samma takt som värmen stiger och jag tar det lugnt till dess.

Huvudsaken är att jag kommer ut och får njuta av vädret, vinden, naturen och få lite bilder med mig hem, fisken känns som en bonus så här tidigt på säsongen.
Bolt Machine.
Jag testade med Bolt machinen och det fungerar bra, men inga fiskar ville leka under den stunden den var i bruk och jag fyllde på min Float Bubble med vatten och provade min röd/gula bug på en tafs på nästan 3 meter och det skulle visa sig vara rätt melodi.
Invigda och det kändes bra.
Wychwoods Floater MLT och nya SS 2600 med 10 lb lina var testpiloterna och det var inga problem att nå längre ut än fisken befann sig och skönare spö att drilla fisk på, det får man nog leta länge efter!
Fox Zig bait.
Detta var allt som behövdes för att lura året första karp, egentligen ett bete man fiskar på en zig rigg med betet en bit under ytan, men det fungera även bra på ytan och jag gillar dessa, det är så enkelt att byta färger och se vad fisken föredrar.
Fully Scaled Mirror.
En gammal kändis var det som klev på, fighten var inte den värsta jag har varit med om, men den sparkade bra ändå i det kyliga vattnet och jag var nöjd med livet och nu är det nästa som gäller och nästa och nästa...
Kasper letade features.
Kasper letade features eller var dem mån en väldoftande boilie, han hade hittat och inte fick upp? Hur eller hur, han är väldresserad och man kan ha med honom på fisket och det är otroligt skönt med lite sällskap och jag älskar hundar.

Nu är det dags att mäska borta i pölen igen, ska ha lite koll på vädret och sticka ditt och fiska innan det utlovade snöfallet slår till, karpen märker detta och kan äta rejält innan detta sker och då vill jag ha mina riggar ute och när snö ramlar ner, kan jag vara hemma igen. Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.