söndag 19 mars 2017

Kordas Zig Magnet.

Jag sticker in med denna lilla fina magnet från Korda, ett bra hjälpmedel för fiske med långa tafsar. Liten och smidig, bra färg och lagom styrka i magneten för att hålla vår krok och bete kvar i stillhet innan kastet.

Jag hade själv gjord några stycken av olika kylskåpsmagneter och de funkar bra, men tyckte att jag skulle testa denna och den är nog snäppet bättre. Du hittar den hos: www.metebolaget.se och priset är 89 kronor och du slipper en massa frustration med tafsar lite överallt innan kastet.

Bra hjälp för långa tafsar!
Zig- riggs, långa Paternoster- riggar, flötmete med fast flöte, fluga och kastkulan och surfacecontrollerfisket, ja det finns otaliga användningsområden för denna lilla magnet!
Hade varit en gudagåva på 80-talet!
Tänk om man hade haft denna magnet under tiden var man fiskade exempelvis Braxen, som krävde 2 - 2,5 meters tafsar och andra svårflörtade arter som kräver lite längre tafs, det hade varit kanon med denna magnet på den tiden och man hade sluppit många problem och framför allt en viss herres gruffande, svordomar och utbrott i buskarna.
Klar för avresa!
På med magneten på en bankstick och fäst ditt bete och kasta, det funkar väldigt bra och allt du behöver ha koll på är grenarna över dig och din kastvikt... Visst är vi lyckligt lottade... Tack Korda!

I morgon kommer det en liten recension på en liten fin haspel som jag har lekt lite med och den känns väldigt bra för det ringa priset. Skitfiske på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.