måndag 22 maj 2017

Bingo!

Ingen har väl missat att Sverige tog sitt 10:e VM Guld genom tiderna, sent i går kväll och vilken spänning och dramatik det blev! 60 minuters effektiv speltid och fortfarande 1-1, sen en förlängning på 20 minuter och fortfarande 1-1 och sen straffläggningen, var matchhjälten Henke Lundkvist visade sin erfarenhet och kyla och det var över för Kanada.
Matchhjälten Henke Lundkvist!
 Ett kanada som blev neutraliserad från första början, visst de hade en del framåt, men det plockades snabbt ner av svenskt försvarsspel av högsta klass och igen sista man Henke storspelade, som vanligt.
VM`s mest värdefulla spelare William Nylander.
21 år gamla William Nylander blev poängkung under VM med 7 baljor och sju assists och det i hans första VM! De ni, vi får nog se mera av denna kille framöver i Tre Kronor och han brås på pappa Mikael Nylander, en av Sveriges bästa backar genom tiderna... Äpplet ramlar inte långt från stammen.

Det blev den fladderpucken som jag nämnde igår och Hedman serverade den fint och prydligt mellan benen och vi hade 1-0 länge och frustrationen hos Kanada började bli påtaglig, så pass att Konecny spelade osportsligt och gjorde en filmning, som domarna köpte och i följande powerplay gjorde Kanada 1-1 och var med i matchen, men det räckte inte denna gång, Sverige vann på straffar och jag tycker att Hollywood kan skicka Konecny en Oscarsstatyett för Årets bästa filmning! Sånt skit hör inte hemma på en hockeyrink.

Jag personligen älskar detta! Att se dessa överlägsna miner på hela Kanadas stab innan match och se samma ansikten när matchen är slut, det är just det, Guld värt och denna gång skickade vi hem både USA och Kanada, Jo jag tackar och tackar hela Tre Kronor för en underbar bedrift. Thanx!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.