tisdag 11 juli 2017

4 juli...

Jag fiskar nere vid Grönvägen denna kväll och håller tummarna för att gräskarpen ska dyka upp, det gjorde den inte, det kan jag säga direkt. Jag trampar på och jagar vidare och under vägen fram till dagen denna fisk ligger i håven, så dyker det upp en och annan karp också, tiggare kan inte välja!
Swimmet Bilbron.
Två spö med tiger nuts, det ena intill vassen på andra sidan och ett rakt in eller i kanten av näckrosbältet, var jag har sett fisken passera vid flera tillfällen och min vätan kunde börja.
Side by side.
Som vanligt stod det karpar och solade sig och jag hoppades på att dem höll sig undan och jag spred lite Tigers runt mina krokbeten.
Fisken till höger har en skada i munnen.
Här var gott om karp och jag såg tyvärr flera med olika skadar och det är inte bra, dessa skadar kan uppkomma under leken mm, dock har denna fisk en skada i munnen, som högst troligen inte har behandlats av fångstmannen.
Här låg ena riggen klistrad mot vassen.
Jag såg lite bubbel under Eken och förväntningarna steg, någon fisk gick fram och tillbaka över mina Tigers och åt, men var det rätt firre?
Den andra riggen i näckroskanten.
Lite braxen var på min rigg inne i kanten av grönskan, men mina riggar är tilltalande och dem rätter ut sig och ställer sig rätt efter att dessa störande saker har plockat på krokbetet, så det är lugnt.
Fisken som kom vid vasskanten.
Lugnet avbröts av min hangers ramlade till backen och jag erkänner att jag blir besviken, när jag känner vad som har nappat, det var inte vad jag ville ha. Den fick snabbt återgå på en annan plats i sjön.
Total silence.
Resten av passet denna dag bestod av tystnad i larmen, ett spanande från min sida och det kändes helt meningslöst, jag insåg att gräskarpen var inte här.
Här i växtligheten visade sig en karp under två kvällar.
Lite till vänster om min plats hade en karp visat sig två kvällar på samma plats och i ren desperation placerade jag en liten Snovman där och lade en handfull Dynamite fishboilie bits and pieces över min rigg. (Kan säga att dessa 2 kilos påsar med boiliecrush finns hos Metebolaget för en väldig bra peng och användningsområdet är enormt och det lockar verkligen in fisk)

Riggen stod under näckrosbladen och jag kunde nästa se den på det grunda vattnet och jag gav det hela en timme, för att se om den skulle dyka upp denna kväll.
Var det karpen som visade sig?
Visst gjorde den det eller var det samma firre? Ingen aning faktiskt, men runnet var det inget fel på, först ett bleep, sen small det till bland bladen och sen togs det lina från rullen vill jag lova.

Dessa små fjällkarpar är roliga och svinstarka och ger sig inte i första taget, den fick ge sig och den föll för en 15 mm Belachan Shrimpboilie med ett fakecorn i färgen Pink.
Ljuset släcks över min lekplats.
Mer än så blev det inte denna kväll och innan det var svart på himlen, var jag hemma igen och slickade såren och analyserade vad som händer och sker med denna gräskarp jag jagar. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.