onsdag 12 juli 2017

10 juli...

Det skulle användas lite flöten och test av Centre pin rulle igen och nog kunde man väl leka med lite braxen i gölen och en och annan sutare också, så jag åkte ner och satte mig i ett litet hål, jag har fixat till och den platsen var redan lite förmäskat.

Lite längre bort var jag tidigare hade fått en fjällkarp lade jag ut lite foder och burkmajs och höll koll på båda platserna under kvällen. Fram tills nu har jag fiskat lite efter gräskarpen, men insett att jag ska mäska lite till och sen förhoppningsvis sätta in nådastöten lite senare.
Svarte göl.
Det finns gott om braxen i gölen och en arbetskompis ville ha några till hans kommande kräftfiske och så blev det och jag får väl ett kok, som tack för hjälpen hi hi?
Klart för fiske.
 Väl framme lade jag ut mina guldkorn och fisket kunde börja och det varade inte många minuter innan flötet lade sig och första braxen hamnade i plastkassen, sen blev det en sutare och flera braxen och på så sätt fortskred kvällen.
Bytte från braid till fluorocarbon.
Jag hade bytt ut min braid med fakecorns mot en bit fluorocarbon i 0,28 mm och fick betydligt flera bra lyft på flötet och snart var Johans kasse full av kräftbeten.
Mäskplatsen.
Lite trångt var det med trädet över sig, den höga vassen och en bit ut för att kunde håva fisken, men det gick bra och lite roligt var det allt.
Rodrest.
Jag hade en boilierigg i kanten till höger om mig och använde mina sticks till detta spö, tanken var en förbipasserande karp, men allt som hände var ett par knarr i rullen och sen satt där en braxen krokat.

Här i kanten av spenaten mäskades med fodermajs och burkmajs.
Jag hade bra koll på den andra platsen och efter ett par timmars väntan var det rena bubbelbadet under trädet och jag hämtade snabbt mitt flötmetespö och estimerade djupet, som blev ganska okay första försöket.

ett par minuter gick och flötet lade sig helt och vandrade i bra fart mot näckrosorna och min tanke var sutare. Men det blev något helt annat och det var både roligt och lite svettigt att drilla denna fisk som jag fick hålla på med ett bra tag, innan ...
6970 gram på burkmajs och flötmete.
... den gav med sig så pass att jag kunde få den i håven. Väl på mattan hade den nästan svalt kroken med majs och jag hade ett litet dilemma att få ut kroken även med Peang, men det gick och vågen visade 6970 gram och jag var nöjd och lite stolt över drillningen med dessa rullar.
Senare på kvällen dök denna upp på första platsen!
Tillbaka på första platsen efter tumultet med karpen, här satt jag och fick lite braxen och mörten hade kommit igång och det var trevligt att se att mörten är på väg tillbaka storleksmässigt. Det är inte som på 80-talet var man hade problem att få mört till gäddfisket, de var för stora på den tiden!

Fisket avtog lite plötsligt och jag satt och undrade över vart den ljusa karpen kommer ifrån, någon måste ha satt ut fisk i gölen. Inget händer och precis när jag ska loosefeeda ut lite majs, så lägger mitt flöte sig och jag krokar och nu jävla i lingonskogen är det allvar!

Känner direkt att det är karp och att det inte är en liten fisk och för det mesta är den som en stor hund i lina och det tar nog runt 8-9 minuter, innan jag ser den första gången och lyckas kränga håven över den.
Vad finns här och hur många och i vilka storlekar?
Jag blir förvånad och fattar ingenting, den är ljus, den är fet och stor och måste vara en nyinsatt fisk! den väger 9760 gram och vad jag vet är den nog störst i gölen än så länge eller kanske inte, vad vet jag? Men ljus fisk, när alla andra är mörka, men jag har pratat med några om detta och dem kan vara ljusa ganska länge. Men vart kommer dem ifrån och vem har satt ut dem?

Hur eller hur, så är det trevligt att det är nytt liv i gölen, all fisk trivs och mat har dem gott om, både från folket runt gölen och den stora mängden naturlig föda. Jag skulle dock önska att någon kunde sätta ut lite rovfisk som kunde beskära det stora beståndet av braxen, kan det låta sig göra? Skitfiske på er alla och skaffa er en Centre pin rulle, roligare blir det inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.