lördag 8 juli 2017

En runda till Svarte göl.

Gräskarpen gäckar mig, likaså vädret! Jag vill ha mer värme och det får denna targetfisk att röra på sig, men det blir inte så tyvärr. Så jag tog ett pass ledigt från den och mäskade på som vanligt och styrde järnhästen mot Svarte göl för en eftermiddag/kväll och ville prova mina Centre pinrullar och ett par flötmeten och så blev det.
My swim!
Gölen är igenväxt och i år verkar det vara värre än vanligt och jag valde mig en plats var det var något så när rent framför mig och samtidigt en plats, var jag kunde sitta liter i skymundan.
Nästan identiska riggar.
Riggarna längs bottnen och sen fiske med lyftmetoden var min plan och mina beten var balanserade fakecorns, så jag slapp byta beten efter varje plock från gölens braxnar.
Flöten av penselskaft.
Två långa flöten tillverkade av penselskaft skulle visa mig nappet från den tilltänkte karpen eller annan fisk, som skulle komma förbi ...
Eftermiddagens meny, fodermajs och burkmajs.
... min mäsk som bestod av fodermajs och ett par burkar med burkmajs och jag mäskade lite och ofta och planen var igång.
Mjuka spö och direktbroms med tummen.
2 stycken gamla Sportexspö med en testkurva på 2½ lb och en parabolisk aktion, mjuka, fina och väldigt följsamma spö, som passar perfekt med ett par Centre pin rullar och en tunn braid.
Handbyggda av en legend.
Spöna är av 96 % Carbon, enormt lätta och är handbyggda av Tony Fordham någon gång i början av 90-talet och med namnet Carp Perfection, roligt med lite äldre grejer ibland!
Lite torrt bröd.
Lite gammalt torrt bröd fick hänga med just in case att det skulle behövas, det går alltid att blöta det lite och få ihop någon form av pasta som kan knådas runt kroken.
Det skulle bli 4 av dessa innan karpen dök upp.
Dem 4 första lyften av mina flöten resulterade i 4 av dessa slemmiga saker och sen försvann dem och det kändes bara såå skönt att slippa dessa störande fiskar.
Väldigt roliga fighter och lite ovant också.
En tunn braid med 8 kilos styrka och som skär växtligheten, som en kniv i ett smörpaket en varm sommardag, det behövs i detta lilla vatten. Det blir så direkt det hela med fisk på kroken, bromsen är din tumme på dessa rullar och det är skit kul!
Övergick till fake Biscuit.
Jag övergick till fiske med fakefloaters, då en karp dök upp, men den var lurig och höll sig på behörigt avstånd och det var bra, för jag var tvungen på något sätt att lära mig hur man kastar med en Centre pinrulle och det gick ganska bra. Övning gör mästare!

Man kan kasta ganska långt om inte linan hänger upp sig i något och med en liten hink för lina framför sig, så går det bra upp till 10-15 meter än så länge. Jag ska dock öva betydligt mera och få längre kast med tiden.
Bröd är gott!
En brödbit tog den nära land och jag var inte klart med att tackla om, men när jag väl var klar, så gick karpen längre ut och jag nådde inte fisken tyvärr. Hade jag haft mitt vanliga vapen med mig, så hade den kanske fått se mattan.
Till sist träffade jag rätt.
Till sist kom det en karp på ena flötet och det räddade dagen, men den större gick kvat och mumsade på mina små doggys och jag ska nog ge denna fisk en liten stund framåt kvällen och se om jag inte kan visa upp den för er under morgondagens inlägg. Skitfisk på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.