onsdag 25 oktober 2017

Tankar ...

Jag tänkte visa er vad jag ska knäcka gölen med och även lite av mina tanker och hur jag ska lösa en sak, som förvirrar karparna en del och gör det lättare att få det berömda run jag vill ha från en av gölens stora exemplar.
Vad som ska knäcka koden!
Mistrals Sweet Biscuit och Coconut Ice boilies i 15 mm för det bli, jag tror och vet att dessa beten fungera, både var för sig, men framför allt ihop.
Dinnerplate.
Min tanke är att för varje 10 Sweet Biscuit, ska det läggas ut 1-2 vita Coconut Ice, detta vita bete sticker ut och är väldigt synligt. framför allt nu var vattnet snart börjar klarna i våra vatten.
Ett litet trick ...
Jag tänker fiska med dessa två typer av boilies som Snowmans och som dubbla beten och för att ingen fisk ska känna att något är lurigt på något sätt, så har jag ett litet trick som kommer att lura dem.

Fram med dina beten och burken med pastapinnarna och sen följer du bara med här bland text och bilder och du kommer att ökar dina resultat! Det är inte karpar som direkt går på en Snowman, men dem är effektiva och vi ska även lösa det med dubbla beten här.
Montera en bit spaggeti i en flytande och sjunkande boilie.

Tryck ihop dina beten och lämna ett litet mellanrum.

Snowman t h och dubbelbeten t v, båda funkar!

Se så fint det står och ligger.

Här har det gått 30 minuter i kallt kranvatten.

Mjukt och känns exakt som på en rigg.
Jag gör iordning ett gäng av båda typer och dessa skjuts ut med en catapult eller läggs tillsammans med dem tiotalet Swett Biscuit boilies i en spomb och pastan håller för detta och allt ställer och lägger sig rätt.

Karpens nyfikenhet, kombinationen av dofterna och synligheten hos dem enstaka vita beten, gör att dem piller och känner efter och fast dessa beten hänger ihop, så känns dem naturliga eller kommer att göra det med tiden och karpen vänjer sig och inser att dessa beten inte är farliga .... och det kan dem jo gärna tro!

Jag ska i dag börja introducera dem nämnda beten i gölen och min tanke är att börja med en heldag i början av november, för att se vad som händer. Jag började med denna kampanj den 14 september och har mäskat varannan dag med allt mellan 7-8 kilo boilies och är nu nere på 1 kilo per dag och kommer att minska lite ytterligare och till slut finns det bara en väldigt liten mängd föda till dem 6-8 fiskar som besöker området och det är mina solid bags och resten kommer jag till. Skitfiske på er alla och ta tillvaro på detta lilla trick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.