lördag 11 november 2017

Lite av mitt tillvägagångssätt...

Tänkte gå genom lite av ett av mina sätt att gå tillväga kring fisket i gölen. för det först kan jag säga att det är inte så enkelt att banka upp fisk här, men det har lossnat på ett bra och tillfredsställande sätt, fast det har funnits stunder var man ... ja mmm ... nej inte ge upp, men funderat på golf eller samla frimärken ... nu finns det ingen chans att jag backar!
Lilla gluggen i dimma.
Jag fiskar bara 3, max 4 spölängder ut och har koll på huvudplatsen som ligger till höger i tjocka näckrosor och jag ser bra tecken, men har än så länge inte störd något där, bara mäskat där efter avslutad fiske i den lilla gluggen.

Den tiden kommer och då blir det med 4 spö från andra sidan av gölen, jag har insett att det finns större karpar i gölen än vi lokala ens vågade tänka oss och jag vill ha några av dessa fiskar på mattan och jag ger mig inte! Går detta åt helvete, så fortsätter jag så snart isen går upp igen och kör på, något annat finns inte!
10 bruna och tre vita boilies.
Här ser ni mängden av bruna och vita boilies, så lägger jag ut 30 bruna, så läggs det ut 9-10 vita boilies spridda och en del av dem är ihopsatta med en bit spaggeti, som jag har visat er förut.

Det för att fisken ska hitta så att säga `ofarliga` snowmans, som står rätt och inte känns konstiga när dem tar mina krokbeten som är just det, snowmans.
Jag nyper dem lite innan jag mäskar, det ger mer doft.
Jo mera doft man kan få ut i kallt vatten, desto bättre är det enligt min mening och ett sätt jag använder, är att klämma ihop mina boilies lite, så dem precis spricker.

Betets hårdare skal håller kvar mycket doft och sprickan ser till att doften lättare kommer ut och sprider sitt budskap, enkel matematik eller hur?
Snowman-riggen.
Jag använder enkla riggar, som snowmans, var krokböjen precis kan vidröra det nedersta bete, alltså den sjunkande boilien i detta sammanhang.

Kroken är en Kurv Shank i storlek 6, har valt denna storlek på grund av kringliggande vassar och diverse bråte på bottnen.

Man vet jo som sagt aldrig vad man har mellan sig och fisken i vatten, som ligger centralt i städerna, det kan vara inköpsvagnen från ICA, man transporterade dyngraka Kalle i eller cykeln man nallade vid järnvägsstationen på väg hem i fyllan!
Riggen med 3 bait stringer/parachut.
Jag knyter ihop två bruna Sweet Biscuit och en vit Coconut Ice boilies från Mistral och detta hängs över kroken, som visad på bilden ovan och efter PVA-tejpen har löst upp sig står min snowman där så fint mellan dessa tre boilies och det har funkat bra.
Mix av hela, halva och boiliecrumb och likören därtill.
Ibland har jag känd att det behövs lite extra doft och lockmedel i swimmet och det har jag löst genom att prova med en mix av hela, halva, bits and pieces och boiliecrumb, det har alltid fungerat och så även nu i dessa tider ...
Solid bags och större mesh bags har funkat bra.
... Jag tillsätter lite dipp eller glugg om man så vill och har använd mig av solid bags och mesh bags med och utan dipp/glugg och med den bruna sörjan går det absolut bäst. Jag har bara fått en ända Braxen ... peppar, peppar, ta i trä, men så är det och jag hoppas dem håller sig borta.
Tacklet: Drop off in-line Square pear 99 gram och 1 meter leadcore.
Drop-off lead i form av Kordas in-line Square pear lead, var min leadcore leader ligger på utsidan av blyet och allt släpper direkt fisken skakar sig och det är betydligt lättare att undvika inköpsvagnen eller den stulna cykeln och man landar fisken ganska enkelt bland dem porösa näckrosorna.

Mina lead cores är 1 meter långa, tafslängden är 20 -25 cm, mest på grund av gräset på bottnen där jag fiskar. Riggen monteras som vanligt i speedlinken och en liten bit silisleeve dras över, men så att det finns rörlighet, enkelt och effektivt.

För extra doftspridning: Fodermajs sönderkokt och Krill.
Under tröga dagar eller dagar, var jag inte ser fisk eller tecken på fisk, där har jag använd mig av sönderkokt fodermajs som jag har gett en skvätt av Northern baits liquid krill och sedan mosad ihop denna stinkande blandning ...
Mix it up och småfisken gör resten.
... Som ser ut så här efter den proceduren och jag har lagt 1-2 nävar av detta mellan mina riggars placering. Småfisken kommer in och deras tumult rör runt i detta och doften sprids väldigt fort.

Nu ska eller kan jag inte säga att just detta har gett fisk, men av tre tests, så har två av gångerna gett karp efter flera timmar utan detta i vattnet, men efter 1 - 2 timmar med majs och krill ute, så har det kommit in karp och malen majs har kommit ur rumpan på en av dessa karpar.
Har flötmetad över detta med två fake corns och det funkar.
Jag sitter på en plats var jag har två spö ute och kan fiska lite med ett flöte i kanten och för att fördriva tiden så har jag lagt den nämnda majs/krillmixen i kanten och studerad flötet och det har gett två karpar än så länge och en av dem är med här i dag. 
Slacklines.
Jag började med slacklines på grund av Änderna och Skarven och även lite tanke kring karparna och avståndet jag fiskar på. Det har funkat bra, bara att ge lina tills allt ligger nere och sen är det lugnt på den fronten.
Hangers on deck.
Jag använder två av Solars Dayglow hanger med 10 grams vikt och dessa ligger på backen. Vid napp sträcks linan, mina Delkims får utbrott, jag varnas och sedan åker min hangers upp och då är jag redan på spöt och resten är historia, det fungerar bra.

Jag fiskar ofta även efter liners, alltså linnapp och jag gör det med flit, för att veta vad som pågår därute vid mina riggar och detta kommer jag till senare lite längre fram, ni vet kunskap är makt!
Denna Fully scale skulle bli den första i lilla gluggen.
Denna skulle bli min första, jag var jätteglad för den, off the mark so to speak. Men jag tycker den borde ha varit tjockare och sen var den inte den size jag ville ha!

Nja jag ska sluta gnälla, en karp är en karp och dem är roliga och denna är väldigt fin med sin Fully scaled mantel. Någonstans ska det jo börja, det roliga.
Fakecorns en spölängd ut räckte.
Här en linjär, som kom en dimmig eftermiddag, två gula fakekorn nästan under spötoppen funkade än en gång. En liten knäpp i flötet, sedan lade flötet sig och jag krokade och vi dansade lite hip-hop under några minuter och sen var den klar för håven.

Denna karp var inte heller tjock som den borde vara och det bekymrade mig lite, men allt eftersom jag fick fisk ute bland mina boilies, så kunde jag lägga dessa tankar åt sidan, det skulle bli bättre med vikter och storlek. Skitfiske på er tills nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.