måndag 18 december 2017

Lite bilder och tanker från detta året.

Året går raskt mot sitt slut och jag tänkte återge lite flera bilder, men också lite av mina tanker från detta året. Det händer så mycket under ett helt år och som sig bör, så håller vi oss till fisket och det händer väldigt mycket, både gott och ont.
Förre vintern var tuff, hur ska denna bli?
Jag vet att många vatten drabbades av karpdöd, så även en del vatten i mina trakter och vad det beror på vet jag nog inte riktigt, men har mina egna små tanker kring detta och en av dem kan vara syrebrist.

Varför just syrebrist? Jo, som jag ser det, så dör inga karpar i mina vatten som har en bra genomströmming under vinterhalvåret, så jag är inne på att stillastående vatten utan tillrinning är något man får se upp med inför nya utplanteringar av karp.

Sen kan det det jo finnas ett hav av andra orsaker till att karparna hittas döda under isen eller våren och har någon andra idéer så hör jag gärna från er, då det är ett stort problem i landet.
Alla har dem varit små.
Jag har möjligheten att kunna sätta ut nya karpar och självklart gör jag det, man kan jo aldrig vara säker på att hela beståndet är kvar efter det gångna året. Så lite sätts ut varje vår, jag ser det som ett litet pensionssparande för framtiden.
Blodsugare!
Mitt fiske började direkt efter att isen släppte sitt grepp och det tog lite tid att komma in i gängorna, men jag lyckades bra med några köld stela karpar som hade legat stilla länge och ett bra bevis är att karparna hade små blodsugande vampyrer lite här och där. Jag plockar bort dem och tror mig veta att jag gör fisken en liten tjänst mitt i allt jag ställer till med?
Vinterfärg.
Vinterfärgen hos karparna gillar jag, dessa färger mot allt annat som går i grått eller vitt, svarta molniga dagar utan en gnutta sol, dem lyser upp både mig, mattan och dagen ... härligt!
Skadad mun, inte bra!
Tyvärr finns det fortfarande de som fiskar utan att ta hand om fisken på rätt sätt, visst denna karp kanske slet sig under drillningen och fick denna skada, men alla borde ha ett Carp Care Kit med sig och framför allt använda det på skadade fiskar.

Det tycker jag nog man kan begära av dem som kallar sig karpfiskare, en karpfiskare har alltid stor respekt för både karpen och naturen och den plats han använder under sitt fiske och ursäkten att jag bor inte här, den köper jag inte.
Vacker som få.
Jag har upplevt många fina fiskar också och som tur är, så är merparten välvårdade och fina fikar som sig bör. Ingen vill fånga en ful och misshandlat fisk oavsett art och det måste man ha i åtanke oavsett vart man fiskar.
Koll på hookholds är viktigt!
Jag har alltid koll på hur kroken hamnade karpens mun, den skall sitta i underkäkens mitt, inte i sidorna, var skadar lätt uppstår.

Munnens mitt och i underkäken, det är bäst och kroken släpper inte sitt fäste, lätt att plocka ut och ingen eller minimal skada har skett och en droppe antiseptiskt medel och allt är och blir bra igen.
Man upplever mycket fint.
Man upplever naturen på olika sätt, en del lägger sig tidigt, en del sover länge och en del är uppe sent och vaknar tidigt. Jag tillhör den senare kategori och upplever väldigt mycket vackert morgon, kväll och som här mitt i natten och jag ser mycket på vattnet också och hör fisken i natten var dem rullar och är lätta att lokalisera.
Nja ... riktigt så illa var det inte ...
Jag upplever fisket mitt i staden, det numera populära Urban Fishing, som kan vara och är en plåga för väldigt många, men jag har vant mig genom åren och det har gått så långt att jag t o m utesluter trafiken och en del människor.

Men visst ibland blir man påmind om vart man befinner sig och ena frågan efter den andra haglar över en, men man vänjer sig med tiden ... man får välja mellan dessa störningar och vad man är ute efter och riktigt så illa som på bilden är det inte än iallafall.
Ända in i det sista.
Jag har som målsättning varje år att fiska från isen släpper sitt grepp, om så bara en liten öppning och vidare tills isen sätter stopp för mig. Lite mål bär jag nog med mig under året, men huvudsaken är att njuta av min hobby och av vad som dyker upp under vägen genom året.

Vi har jo en kort och intensiv period varje år, var vi vill så mycket och det gäller att planera och smida sina planer rätt och genomföra dem. Livet är för kort för att vänta, tveka och sitta hemma och vänta på bättre tider eller bättre väder.

Vet att jag låter lite stressad här, men det finns inget stress i mitt fiske, bara lite mål och så mina planer som jag fullföljer till 100 % eller så nära det överhuvudtaget bara går. Totalt stopp i en plan är sjukdom eller isen annars ångrar jag på. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.