lördag 16 december 2017

Flera bilder från året som gick.

Otroliga mängder med kallt vatten strömmar in i gölen och tyvärr ser jag inga karpar i området som jag har och fortfarande mäskar, dem verkar ha ställd sig på en annan plats. 

Även gäddfisket är trögt nu får tiden och mera kyla är på väg om man ska tro och lita på SMHI´s prognoser, så ni får hålla tillgodo med lite bilder från året som gick.
Feeding spot bland växtligheten.
Här en liten bild från en liten damm i Kalmartrakten, helt klart var det fisken som hade presterad denna feeding spot och med frilina och olika beten,var det roligt och spännande att lägga ner lite beten och sen återkomma en stund senare.

Man såg inte fisken, men dem såg heller inte mig och det blev några fina små karpar här, fisk som sedan sattes på större fria ytor med mera föda och jag ser dem nog igen i framtiden.
Spegelkarp bland grenar.
Jag hittade denna i Lennarts damm, men den ville inte flytta på sig och jag ville inte presentera ett bete för den, med den risk det skulle innebära att om möjligt kunna drilla bland alla grenar ... det hade nog blivit en vinst till denna karp? Nog är jag tuff, men man väljer sina krig som sagt.
Hitta fisken!
Så är det! Hitta fisken först och du har betydligt större chanser för ett lyckat fiske, detta gäng hittade jag nere vid Grönvägen i Linnéasjön en fin försommardag.

Två av dessa blev mina genom små Doggy lades ut och gänget väntade med att äta tills dessa små läckerheter hade drivit ut på behörigt avstånd från land.

Det finns bara ett behörigt avstånd för fisken och det är längre ut än jag kan kasta en Bolt Machine och det kanske dem lär sig med tiden och då hittar jag på något annat.
Ännu en under bältet!
Fint att vakna på morgonen och se att nattens fiske var lyckat, allt är lugnt, så även karpen och man tar sig en snabb kopp kaffe och planera sina foto och allt går fort och besökaren får tillbaka sin frihet och kan skvallra för resten av beståndet.
Zigfisket när det är som bäst.
Fisket med Zig - riggs är roligt, spännande och väldigt intressant och jag lär mig både av misstag, erfarenhet och en del nya idéer dyker upp. Allt testas och en del funkar och en del sållas bort, man vill jo skaffa sig erfarenheter och bland annat nya typer av mäsk som håller sig på en viss nivå bland vattnets olika djup och det fungerar bra tycker jag.
Svart och gult Zigbait funkar i alla vatten.
Experimentlustan har jag och jag gillar att prova en massa olika saker bland annat fakebaits av egen tillverkning, men än så länge, så är ett bete bestående av en svart och en gul bit rigfoam eller annat i dessa färger och som flyter, väldigt svårslagen.
Fin, men blek Spegelkarp.
Kalmar Dämme! Det ska råda ett fiskeförbud och jag ser att i alla dammar, så finns det en böj med skylt. Jag har ett personligt tillstånd sedan många år och har inte fått någon info kring hur det ligger till och visst skulle jag kolla upp detta.

Jag smyger lite där, inte ofta och ingen säger något av folket som jag stöter på. Karparna är minst sagt lika fina och bleka nu som för och kämpar lika friskt, så på den vägen är det.
Linnéasjöns The Italien. Juni-17.  Enterprise Fake Bread.
Sen kväll med gamla stalkingspöt i handen. Jag var på väg hem när jag efter 4 timmars väntan plötsligt såg näckrosorna framför mig bara helt sonika delade på sig! Ett par minuter senare kom en stor mun upp och började suga ner mina brödbitar som var tilltänkta för sjöns Gräskarpar.

Sakta hukade jag ner mig, vände mig om och fick hinken framför mig och satte mig. Hela ön gungade lite, men det var lugnt fisken var kvar och i samma takt som mörkret kom, så kom skaran av myggor och knot fram och jag höll på att bli galen.

Då jag var på väg hem och hade gett upp, så hade jag självklart i denna stund slängd ut det sista av brödet, men lösningen fanns under mig i hinken och sakta fick jag av locket och fick fram lite av Enterprise Fake Bread och fick en bit på krokskaftet och kan ni tänka er, fisken var kvar 2 meter ifrån mig och jag skakade av spänning.

Jag stramade bromsen på rullen och sakta lade jag ner gummibrödet i en liten trekant mellan bladen när fisken var en liten bit bort. Den kom mot mitt bete under bladen och några sekunder kom munnen upp och jag såg mitt bete försvinna och linan sträcktes lite.

Jag krokade och fisken stack i sidled och jag hängde på med allt kraft och sedan lyfte jag upp spöt och reste mig. Braiden skar rakt genom grönska och fisken var nu ute på öppet vatten till höger om mig vid några utstickande buskar och nu blev processen kort.

Fisken försökte två gånger att dra iväg längs kanten, men det blev stopp och efter det gav den med sig och kom i håven. Fet som en gris och först fattade jag inte riktigt, men sen såg jag att det var The Italian, en karp jag inte hade sett på närmre 5 år och jag tappade denna fisk inne på Badplatsen i slutet av December-13, samma dag som jag landade Halftail. Trodde faktiskt inte att denna karp levde längre och jag är glad över att jag trodde fel!
Flytande bröd och frilina.
På tal om bröd, ett effektivt bete som alla karpar älskar och det fungera på många sätt och överallt. Här var det frilina med bröd på ytan och en av Svarte göls mindre fjällkarpar fick ge sig ...
Frilina och bröd på bottnen.
... Samma pass och några timmar innan var det bröd på bottnen som gav resultat i den lilla ankdammen mitt i staden, finns dem där och inte är skrämda, så tar dem bröd. Fast det har sina sidor att fiska med bröd på ytan i en damm med hundratals Gräsänder, men det går.
Längtar redan till nästa sommar!
Det var det hela för denna gång, jag längtar redan efter nästa års fiske, det dyker upp så många olika minnen från detta året som snart tar slut. Det är som vanligt bara att bita ihop och se fram emot vårens värme och planera sitt fiske och med dessa ord vill jag önska er skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.