tisdag 1 maj 2018

April, april ...

Ja, vad ska man säga om denna aprilmånad? Blåsigt väder milt sagt och det har varit svårt att hitta fisk och framför allt att kunna fiske på ett vettigt sätt, men det har blivit 4 karpar än så länge nu var vi kliver in i majmånad och det bör bli bättre.

Tog en liten paus från detta och gick till Svarte göl.
Jag har haft mycket att göra med paketering av grejer och det tar sin lilla tid, bilder ska tas och läggas in och order ska iväg så fort som möjligt, man vill jo ge samma service som man själv önskar eller helst bättre. Titta gärna in på Carpio Developments, nu Ligger en del vassa krokar uppe!
6 fot av Extricator från Wychwood.
Jag fick nog en dag och tog med mig lite saker till den närliggande gölen i hopp om att kunna hitta en karp och vädret var lite lugnare och fiske på ytan var en möjlighet och lika så lite free lining.

Fisket på ytan var bara att glömma, 70 - 80 måsar förstörde den möjlighet och resterande beten tog Änderna och jag mäskade upp tre platser med en blandning av majs, ärtor och kokt ris i vit färg och en tangerine Citrus doft.

Kattmat till grannen.
 På två av dessa platser var det dött och jag såg inget på en timme, men på den sista platsen kom det upp enstaka bubblor i tumnagels storlek. Karp eller Braxen? Svaret har ni på bilden och den blev en festmåltid för grannens katt!

Lite mera mäsk lades ut och jag väntade en stund och gick tillbaka, inget syntes men jag provade ändå och efter en stund såg jag flera bubblor inom mäsket och lade ut mitt bete.

En vacker syn efter en lång vinter utan fiske.
Det tog 10 minuter innan karpen hittade mina fyra majskorn och linan sträcktes väldigt sakta och jag kände direkt i det lilla spöt att detta var ingen Braxen. Karpen gjorde allt och lite till för att komma loss, men den nya Twisterkroken satt som gjuten i mungipan och vi kunde snart hälsa på varann.

Ut till friheten igen.
Jag vägde inte fisken, utan den fick sin frihet igen direkt och man var mer än nöjd, årets första var under bältet och nu är det bara att se framåt mot nya fiskar.


Jag provade platsen dagen efter och fick bara ett napp över lite fizzing och årets första Sutare visade upp sig, det börjar röra på sig. Det roliga var att den släppte ifrån sig en grön sörja och hade uppenbarligen fått smak för gröna ärtor.

Mikael med årets första karp.
Min gode vän Mikael som bor i södra Jylland i det danska landskapet hade också fått sin första karp för året, det var flötmete intill en vass som gav resultat ... så med andra ord, det börjar röra på sig och jag ska paketera vidare. Skitfiske på er, lite mera karpfiske från Rismåla göl och Linnéahavet kommer inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.