torsdag 21 juni 2018

Önskar er alla en trevlig midsommar!

Ber om ursäkt för den långa pausen jag har haft med denna önskan. Jag ska återkomma snarast med mitt gångna fiske, värmen, leken o s v. Så det kommer snart.

Under vårens fiske märkte jag att mycket inte stämmde, bland annat att jag inte har sett verken Halftail eller Jaffa i Linnéasjön, två karpar som älskar floaters och diverse tankar kröp under skinnet.

För en vecka sedan var jag i Kvarndammen och fiskade och såg en fisk ta Doggy precis som Jaffa, ett karakteristiskt ätande, men slog bort det hela. För 4 dagar sedan fick jag ett samtal och några minuter senare den bifogade bilden, var Mona sitter med Jaffa och hon skulle vara fångat i just Kvarndammen.

Jag ringde upp Dellerfjord som berättade för mig att Mona hade fångat Jaffa två gånger i den lilla dammen, första gången under hösten - 17 och nu för ett par veckor sedan. Faktum är alltså att någon patetisk idiot har flyttat fisken från Linnéasjön och man kan spekulera i varför?

Jag har pratat med väldigt många och blivit kontaktat av många, man är arga, besvikna och det dyker upp ett par namn i frågan. Bevis föreligger inte än, men snart och då ska det ut vem som flyttar fisk från Nybro Vattnen och fyller upp dem med karpar från Wicklebydammen på Öland. Man gör nog det i syftet att det inte ska märkas att gamla fina karpar flyttas till egna vatten eller andra vatten.

Alla har ögonen öppna i detta och alla vill få ett slut på dessa påfyllningar och förflyttningar av fisk. Mona blev säkerligen ifrågasatt när hon anmälda Jaffa och jag vet att Max på Småländska specimentävlingen reagerade. Inte nog med det, man kommer utifrån för att fiska i Linnéasjön och dem nämnda fiskarna är moroten till att man kommer och nu är dessa två fiskar borta, hur fan tänkte man? Är det ett sätt att på något vis bestraffa mig personligen och andra lokala fiskare?

Jag ska se till att Jaffa kommer hem igen, men frågan är vart Halftail befinner sig? Allt kommer för eller senare till ytan. Med dessa ord vill jag önska er alla en trevlig midsommar även en hälsning till alla karpar som kanske i skrivande stund befinner sig i bilkön på Ölandsbron.

8 kommentarer:

 1. Det var lite av en chock att se Jaffa på bilden, mycket tråkigt! Man har undrat ett tag nu varför dem stora inte visar sig längre...vet du om den stora spegelkarpen är kvar, den med väldigt ljus mage som bör väga runt 11-12kg? Glad midsommar, Max.

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma Max! Vad jag har förstått så har du vetat om detta ett bra tag, men du har inget sagt? Jag vet inte vad som finns kvar i Linnéa, men det vill tiden visa, så även vem som ställde till detta.

  SvaraRadera
 3. 18/6 såg jag bilden på Jaffa, så för 5 dagar sen. Var väl så att Mika hade kontaktat dig strax efter han och jag hade pratat, därav skrev jag inget mer. Frågan där om man kan flytta hem dem igen. Annars finns det väl inte mycket man kan göra. /Max

  SvaraRadera
 4. Jag har inte pratat med Mika på flera år, men vet att han har fiskat i Linnéa. Tror att du upptäckte detta när Mona anmälde fisken i fråga till tävlingen. Hur eller hur Max, så ber jag alla om att hålla ögon och öronen öppna, så vi kan få stopp på detta skit. Bara hör av er jag tar mer än gärna konflikten med vederbörande! Luis

  SvaraRadera
 5. Hej. Nej jag såg bilden senare i en annan tävling, bara av en slump. Aha ok, han hade kanske pratat med Mangotsson. Ja, absolut, ska göras. Ha det bra, Max.

  SvaraRadera
 6. P.S. en polare såg några killar som lade ut ett nät i Linnéasjön igår...mycket på gång i den pölen nuförtiden...:(

  /Max

  SvaraRadera
 7. Det pågår ett provfiske för att se vilka arter som finns i sjön! Lite onödigt verksamhet, Länsstyrelsen kunde ringa oss lokala fiskare och fått svar på detta.

  SvaraRadera
 8. Ok.

  P.S. är den fjällisen på 10.9kg och den stora, slitna spegelkarpen på 13.2kg som du fick förra augusti nya fiskar i sjön? Har aldrig sett dem förr.

  Hälsningar
  Max

  SvaraRadera