torsdag 14 februari 2019

Sanger Pro-T Black match 11 fot 5 - 20 gram.

Det finns verkligen mycket positivt att säga om detta lilla matchspö som kom från Karpfiskebutiken och det som slog mig med stor häpnad var dels utförandet och priset ... Helt sanslöst vad du får för pengarna!

Priset är hör och häpna just nu under vinterrean, som slutar 28 februari, endast 359 kronor! Längden kanske inte är vad man är van vid, dem flesta spö av denna typ ligger på 12 eller 13 fot, men detta är 11 fot och du kommer åt överallt och det gillar jag.
Tip ringen.
Klingan är snabb, men ändå mjuk nog för att inte tappa fisk och det finns massor av ryggrad för dels större fisk och för att kasta långt. Vikten på just detta spö är 212 gram och det klara t o m en äldre snubbe som jag att hålla hela dagen.
Fina lätta enbenta SIC-ringar.
Fina ringar placerad så inga flat spots finns under drillning av fisk och det är SIC - ringar. Finishen är superfin.
Trebent första ring.
Svarta lindningar på den mattsvarta klingan ger ett neutralt, men samtidigt ett sobrt utseende och dessa spö är handbyggda.
Ringningen.
Ringarna är till antalet 12 stycken + tip ring och alla är av stand off typen, så ingen lina kladdar mot klingan under kast mm. Holkarna är av over/under typen och även här finns inga flat spots, riktigt bra!
Klingan.
Klingan är slimline, mattsvart till färgen med lite grå nyans och det är snyggt. Klingan har en spiral som ger styrka och snabbhet.
Namnet.
5 - 20 grams kastvikt står det på klingan och det stämmer bra det. Det går dock även att fiska med lite tyngre, det känns åtminstone så. 
Längd, kastvikter och artikelnummer.
Detta spö är nog främst gjord för lite mindre fisk, men jag använder det gärna för både Trotting efter Färna, Id och Mört. Flötmete i stilla vatten efter Sarv, Sutare och Braxen är inga problem heller, spöets snabba och sugande aktion tillåter det.

Ett suveränt allround spö för allt specimenfiske med flöte och denna korta version gör att du kommer åt på dem flesta platser längs våra vatten.
Handtagets början, tyvärr ingen keeper ring.
Den ända nackdelen jag personligen har hittat är saknaden av en keeper ring, var man sätter kroken under transporten mellan olika platser. Lite synd att man missade detta, men priset! Vad gnäller jag över?
NPS - Rullfäste.
Mycket bra rullfäste och det känns skönt att hålla i under fisket, din rulle sitter stabilt och på det hela taget, så tycker jag det är snyggt och passar spöt.
Handtaget i sin helhet.
Handtaget fulla längd är 68 cm och korken är väldigt fin utan för mycket korkpasta. Lagom längd för detta spö och du kan enkelt manövrar med spöt framför dig om det behövs.
Ändbutten.
Ändbutt av kork, en liten annan typ, som är lite mer slitstark och en Alu- ring med tyska Sangers logga, snyggt, tyskt och prydligt!
3 - delad.
Tre delar ger dig en transportlängd på 105 cm och det gör att denna lilla pärla får rum över allt, i svimmet, i hallen och framför allt i bilen. Allt detta får du för 359 kronor hos Karpfiskebutiken.se och jag rekommendera dig att vara snabb, det är bra, riktigt bra och det är riktigt billigt, men bara fram till 28 februari!

Första testet med bröd och AAA - flöte.
Mitt test var i dag, den lokala kanalen fick mitt besök och spöt kläddes med en Centre pin rulle med 0,14 mm lina, ett AAA- flöte för den rådande strömmen, lagom med hagel och sen fram med brödstansen.
Dagens enda napp blev denna mört.
Lite Ris kokt med Curry och en skvätt av BoB´s Jordgubbsaft, enstaka små majskorn och uppblött bröd, lockande fram ett enda napp och det var denna Mört. Inte mycket att hänga i hatten, men spöt väl testad och det kändes superfint, snabbheten, egenskaperna och utseendet fick mina tankar att gå till spö i 2000 kronors klassen.

Det var allt för denna gång, ta en titt på detta spö, det blir verken bättre eller billigare. Du fick en bra beskrivning här, men i realiteten, så ska detta spö kännas. Skitfiske på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.