lördag 13 april 2019

Lite tips på beten för Färnan.

Jag fick några frågor kring beten för färnafisket som står för dörren, dessa frågor kom för 2-3 veckor sedan och jag ber om ursäkt för dröjsmålet, men här kommer mina tips.

Den rätta tiden för en riktig stor Färna är just nu och fram tills början av maj, lite beroende på vädrets makter. Många fiskar Färna och det är ett otroligt roligt och spännande fiske. Det är inte bara att hämta dem så att säga, men med flera beten och lite smygande, samt en del tålamod, så kommer du långt.
Sommarfärna.

Bra färnabeten att ha med sig.

Bröd, ett super bete.


Blanda bröd och hampafrön.

Pasta, gärna med fisksmak och lite räkspad.

Ostpasta slår aldrig fel.

Färnan gillar boilies, 

Glöm aldrig Daggmaskarna.

Livliga Lövmaskar lockar.

Hacka dina maskar.

Mask Kebab, maskbitar på en hair - rigg.

Majs/maggot är också en bra kombination.

Hårda mäskbollar för kraftigt strömmande vatten.

Mäsken blandas hemma innan fisket.

Lösa mäskbollar för bakvatten och lugnare partier.

Svarta och röda skogssniglar, samt mördarsniglar är bra färnabeten.

Färnan äter året runt.
Jag kan inte ha med alla beten som Färnorna gillar, jag har tagit med en del och bland det som fattas och som jag tycker du ska prova är korvbitar, gärna kryddade, räkor, Gröna ärtor, kikärtor, levande småfisk och främst Löjor, burkskinka i mindre tärningar, fläsksvål ... Ja, utbudet är enormt, så prova dig fram och ha med lite av varje.

Man kan fiska statiskt på en och samma plats, men jag råder dig att fiska av en plats under max 20 minuter och sen flyttar du på dig. Det tror jag ger bäst resultat. Du ska även vara försiktig när du rör dig längs vattnet, en skrämd Färna hugger inte gärna.

Du kan mäska några platser och sedan fiskar du av dem, det kan vara en bra metod för framgång. Vilken fiskemetod du ska använda vet jag inte, men vi tittar på detta under nästa inlägg. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.