torsdag 11 april 2019

Ibland är det bara så enkelt.

Jag far mellan karpfiske och fiske efter mört i Svarte göl och det har faktisk gått bra på båda frontar, karpen gillar inte dem kalla nätterna som kommer, mörten verkar inte bry sig, dock är fisket bäst mitt på dagen eller senare på eftermiddagen och då har jo tempen stigit lite.

I dag var jag nere ett par timmar med två boiliespö och ett för frilina, i fall något skulle visa sig på ytan. Platsen är mäskat sedan tre veckor, typ var tredje dag med ca et kilo beten och jag har haft lite koll på hur mycket som försvinner. Jag skulle ha fiskat tidigare, men man har renoverad alla broarna och haft avspärrat och man orkar bara inte tjabba med kommunens folk.

Jag har mäskat sena kvällar och lite mitt på dagen. Lite krossade tigers, en burk majs då och då och sedan fruktiga boilies och jag har sett detta försvinna och i dag var det dags.
Ett vårtecken, men det går väldigt sakta ....

Kniporna är här, honan rotat bland mina boilies.

Hanen har fult sjå med att hålla en annan hane borta från gölen.

- Du jag är lite sugen på ....  du vet vad!
- Nja ..... men så här på ljusa dagen?
-Det är väl ingen som ser oss här!
- Okidoki!

Ja, vad ska man säga om dem kära ....

Vissa nätter har tempen senaste tiden, varit nere på 3 - 5 minus.

Kasper trivs i solen under våra rundor med mäsk och boilies.

Årets första på boilies, den kom från gölen i dag.
Jag hann få ut mina två spö och sätta mig på hinken. Jodå, ciggen hann jag röka och sedan resta min hangers sig sakta hela vägen upp till klingan, mycket konstigt!

Jag tog spöt och nu fattade karpen galoppen och jag kunde efter en stund håva en fin fjällkarp på 7, 8 kilo och buken visade mig vart den har befunnit sig!

Jag tror denna fisk var så naiv och troligen lite stel efter vintern, att den inte fattade något och den måste ha dragit mitt 100 grams bly över bottnen. Hur eller hur, den var min och årets första på boilies är landat och man kan öka farten framöver.
En timme senare såg jag denna inne vid kanten.
Jag ser lite bubblor komma upp på ett ställe, var jag vet att detta oftast sker på grund av bottengas eller liknande. Nu rörde dem på sig och kom in till kanten tre meter bort och snart kunde jag se att det var en karp.

Fram med en brödbit, lite inkråm pressades runt kroken och sakta lade jag ner det en meter från fisken som sakta simmade mot mig. Karpen stannar inte upp, utan simmar över brödet och rakt framför mig vänder den och simmar tillbaka igen var den kom från.

Jag svor i tron att den hade sett mig, men no-no, karpen stannar över brödklumpen, backar lite, viker sig ner och tar brödet och min lina resar sig. Det missar man inte och inte nog med att det var en kul upplevelse, jag fick samtidigt testa ett spö, som jag snart recenserar här. Kul dag, hoppas din blir det också. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.