onsdag 24 april 2019

TF Gear Nan-tec Big Classic River Barbel 12 fot.

Påsken är över för denna gång och jag hoppas ni överlevde frossandet, kanske var ni ute på lite fiske också under den fina och varma helgen, vilket väder det blev!

Som jag lovade er senast, så ska vi titta på ett specimenspö från TFGear och jag måste säga att jag är imponerad, inte bara av priset på 599 kronor, men egenskaperna, prestandan och framför allt hur flexibelt detta spö är med tanke på alla områden jag har testad under den gångna helgen.
Big River Barbel 12 fot 2,0 Lb.
Aktionen på spöt är en sugande halvaktion som trötta fisken väldigt fort. Klingan hänger med även med dem tunnaste tafsarna, ändå finns det en gömd backbone, som tar över när det behövs, jag gillar detta skarpt!
2 - delad spö med två toppar, en Quivertopp och en Avontopp.
12 fot långt, 366 cm exakt delad på två delar och du får en del med en vit Quivertipp och en så kallad Avon topp. Spöt är gjord för Barbelfiske i Engelska vatten, som Trent, Avon och andra större floder med stor Barbel.

Med andra ord, så passar detta spö perfekt för Svartån, Em åns och andra Svenska åars hårda vattenflöden också och samtidigt har du ett väldigt bra spö för allt förekommande specimenfiske i stilla vatten.
Den vita Quivertoppen.
Den vita delen på Quivertoppen är 20 cm och den syns bra under dem flesta förhållanden, uppskattningsvis skulle jag bedöma denna quivertip till 2 oz och det är nog lite av en allround tip.

Mycket bra finish på allt, riktigt bra och lite förvånad är jag med tanke på att dessa troligen är något av en massproduktion. Ser handbyggga ut och du har en livtidsgaranti med i priset och det är bra.
Vit syns bra mot vattnet.
Vit syns jo bra mot mörka saker som vattnet och mot en blå himmel, ett tips är att man själv målar den yttersta delen i en orange färg, 3-4 cm räcker?
Splicad topp, Quivertoppens infästning.

Trebent linförarring.

Enbenta ringar på resten av spöt.

Ringningen med Quivertoppen.
Barbelspöt med Quivertippen har 11 ringar + tipringen. 
Ringningen med den styva toppen.
 Barbelspöt med den styva delen har 8 ringar + tipringen.
Spöholken.
 Holken är av hane/honatyp och har bra förstarkning.
Texten och lindningsfärgen.
Hela spöt har en Old School look, som jag gillar, det är lite 60 och 70 tal över det hela, men ändå up to date komponenter. Vackert och sobert utseende!
Keeper ring och spöets guldgröna färg.
Spöets färg påminner lite om Sutarens guldgröna färger och den olivgröna lindningen med lite skarpare grön avslutningstråd gör det inte sämre.
Screw down rullfäste.
Inte så mycket att orda om här, rullarna sitter som berg och man har ett skönt grepp på grejerna.
Det 67 cm långa korkhandtaget.
Handtaget är av väldig fin kork och jag hittar inte några lagningar med lim och korkpulver, vilket är ganska vanligt på en massa av marknadens spö.

67 cm långt och man får räkna med att detta kan och vill ändra sig lite, beroende på vilken rulle du ska använda. Alla rullars fot har olika längd. Med en Shimano Aero GT 4000, ändras det 5 mm, Thats all!
Ändbutten med TF Gears logga.

Som Quiverspö i strömmande och stilla vatten.
Mina tester har varit i strömmande vatten, i stilla vatten, flötmete med styva toppen, karpfiske med boilies och ytfiske, Frilina och större bolt machines, Mört och Braxenfiske med Quivertipsdelen. Provkastat med bly upp till 4 oz, stora Methodfeeders och det med Quivertoppen!
Här med styva toppen i stilla eller hårdströmmande vatten.
Allt jag kan säga är, att letar du efter ett bra och billigt specimenspö, som du kan ha till det mesta, så rekommenderar jag detta. 599 kronor, det är sjukt bra för alla dessa egenskaper och flexabilitet som detta spö besitter.

Du hittar det hos www.karpfiskebutiken.se och tänk på en sak, du får tre stycken till samma pris som ett spö från Fox kostar, inget ont om Fox, men lite tänkvärd är det allt.
Skitfiske på er alla, ses snart här igen, kanske lite tips eller lite kring partiklar, vi får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.