måndag 8 april 2019

Trippel från ytan under premiärpasset!

Det är nog första gången att jag kammar hem tre karpar under premiärpasset, tror inte att jag har lyckats med det och framför allt inte med fiske på ytan.

Vädret i söndags osade bara karp och suget steg snabbt, när jag såg väderutsikterna för denna strålande dag.

Jag älskar detta och det samma gör fiskarna och dem rör på sig och min uppgift var bara att spana och hitta dem ....Och kanske landa en!?
Selfies är så poppis nu för tiden!
Jag började i norra delen var sola låg på och jag hade vinden i ryggen, doggybitarna lades ut och min väntan kunde börja och snart hade jag 15 vita råttor i luften över mig och jag placerade mina beten under buskarna i ena kanten och ny väntan.
Dagens rätt innan serveringen.
Jag var på väg till en annan plats, när en stor Gås landade ute till höger 40 meter bort och jag satt en stund och tittade om den andra halvan av paret, skulle komma.

Allt avbröts av en karakteristiskt sörplande under buskaget. Bingo! Där har vi årets första och nu kom håven, mattan och spöt fram. Så lätt skulle det inte bli, karpen märkte min lina i det klara vattnet och en nygammal plan togs i bruk. 
Med linan över en tunn gren, då blev det lite enklare.
Betet och kroken placerades över en av dem tunna grenarna som stack ut över det lilla hålet bland buskarna och sedan lades lite doggy ut och sakta kom fisken fram till fällan.
Årets första.
Den sög en gång och missade nog lite ... Jag höll nästan på att kroka, fisken vänder och kommer tillbaka och går rakt upp och drar ner betet och the rest is history eller titta på mattan.

Efter denna satt jag en stund och insåg att det var över för denna gång på denna plats och cykeln gick ner till södra delen av sjön. Här såg jag snabbt en ryggfena i ytan och gick sen bort och tittade försiktigt. Jodå 4 karpar stod i solen och nu skulle det bli fisk.
Man fick minska lite på betets och krokens storlek.
Så enkelt var det inte, dem var framme på ett större bete, men stannade 3 cm ifrån och vände. Ett annat problem var den svaga vinden som sakta drog ut mina beten i sjön.

Fram med en 12 fotare från Wychwood, vattenbubblan från Fox fylldes till hälften och ett mindre bete och mindre krok monterades. Ändå var det tufft med skvättande fisk som backade i sista sekund o s v.
Bra vapen för Controllers mm.
Kortare och lite tunnare tafs, som fick lite linefloat och kroken fick en liten hookbead för att sitta lägre på ytan och efter tre försök hände det.

Allt låg ute och jag hade spöt liggandes på min stalker Sling, då jag skulle tända en cigg, inget plask, men spöt drogs mot fisken och det var bara att ta upp och drilla den välkomna karpen.
Andra för dagen, den var knepig att få nappa.
Så allt löste sig och det blev lugnt, måsarna kom och rensade platsen för allt ätbart och jag bytte plats till andra sida av sjön.

Här satt jag en bra stund utan att se något, men alla doggys hade dem vita inte fått i sig och en del hade drivit in mot en vasskant och i ögonvrån, fick jag se något svart sticka upp 2 gånger.
Tuff liten hanfisk.
Det där känner jag igen, klart att det var karp som gick under den stora eken och jag smög försiktigt ner i vassen och fick ut en näve med nya beten och det tog kanske 10 minuter innan jag kunde sätta kroken i dagens tredje fisk.

Det var en helgalen hanfisk, som gav allt och lite till under sin kamp för friheten. Jag ska tillägga att framför mig låg en stor tall som hade drivit in och lagt sig längs med vassen och det var bara att dra fisken över detta hinder och samtidigt i håven och som synes, så gick det vägen. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.