Detta med att återuppliva gamla och torra boilies är definitivt inget nytt och inget nytt på bloggen, jodå, det har varit med förr. Jag hittade ett par påsar med snustorra boilies i varierande storlek, en sak hade dem gemensamt, dem var som Lekakulor och 15 och 20 mm storlekarna gick knappt att slå sönder med en hammare!
Så jag tar upp detta igen, nu i dessa vidriga tider, var har vi tid att göra lite ovanligare saker, så passar det bra att gå genom allt man inte hinner med och lite till. Jag har faktiskt även planterad om en hel del växter, dé ni!
 |
Gamla torra Nash F1 påbörja ett nytt liv! |
Jag använder vatten direkt från kranen, jag tror inte så mycket på att diverse kemikalier från reningsverk mm, är något karpen eller andra fiskar märker eller smaker.
Lägg boilierna i en hink, blanda doftämne och eventuell färg i vattnet och häll över dina boilies. Se till att dem är helt täckta och håll ögonen på dem, dem suger till sig vattnet och du bör hålla ett öga på vattenståndet.
 |
Mjuka och fina efter 3 dagars 1:a hjälp. |
Rör om ibland och känn på dem, ibland behöver dem, som i detta fall, tre dagars blötläggning och ibland mindre. på tre dagar gick dem från Lekakulor till att jag ganska enkelt kunde krossa dem mellan tumme och pekfingret.
 |
Frys eller fiska! |
Du bestämmer själv hur mjuka dina boilies ska vara, skulle dem blir lite väl mjuka, så ta upp dem och torka dem några dagar innan du fiskar med dem eller fryser in dem.
 |
6 och 8 mm boilies, samt lite P-shapes. |
Nästa påse jag hittade var en salig blandning av en massa små boilies och dem behövde bara lite drygt ett dygn för att bli normala igen.
 |
8 stycken 1 liters påsar med små godsaker. |
Det blev 8 stycken 1 liters påsar som hamnade i frysen, perfekta för mesh bags, för att rensa bottnen för gräs, karparna river upp gräset och rensar bottnen åt dig och det finns flera områden att använda dessa små godisbitar på.
 |
Dessa små boilies håller fisken kvar länge. |
Det bästa med dessa små, men stora antal av beten, är att dem tillsammans med samma mängd hampa, håller fisken på platsen väldigt länge och det är jo bara en fördel.
Det var ett litet tips om du har lite gammalt och torrt liggande, ge dessa torrbollar en chans och dels har du nya beten med just din doft, du sparar en slant, samt dem hamnar vart dem hör hemma, i sjön och inte i sopporna!
 |
Dave Lane i sin berättarstol. |
Ett annat tips i denna tid, var många kanske sitter hemma, är att kolla in på Youtube och titta på Dave Lane. Han berättar om sin karriär inom karpfisket, vatten, hur vissa fångster skedde mm. Väldigt intressant! Tyvärr är det inte textat, men ni kan friska upp engelskan om det behövs.
 |
Phil Thomson med karpen Mary. |
Dave fiskade mycket med Phil Thomson, man började i Pit 4 och därefter i den närliggande Wraysbury, Dave hade lite svårigheter, vilket inte Phil hade och ganska snabbt landade han, under stora bataljer, Mary på 49 lb.
 |
Phil Thomson med Marys mate. |
Bara ett par dagar sena landade han en ny fisk och det var Marys mate. Med tanke på att Wraysbury är ca 120 hektar och på den tiden endast hade ca 20 karpar, så är Phils resultat enastående i alla aspekter. Kolla gärna denna serie som pågår och bryt lite av tristessen, om du har möjlighet.
 |
Kanske lite boiliedeg om riggarna ska ligga länge? |
Det var allt för denna gång, kanske sitter du hemma eller så är du ute och viftar lite med spöna, oavsett vad, var försiktig! Tills nästa gång: Ha det supergott allihopa och lite skitfiske skickar jag till er som är ute.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.