Jag ska börja med en liten varning och tyvärr rör det sig om Coronaviruset, som härjar världen över. Jag var på Kalmar läns sjukhus i början av veckan och fick lite av en chock, när jag steg av bussen, stora militärtält stod uppradade och jag förstod snabbt att man har förberedd sig i kampen om Coronaviruset.
Jag pratade med tre läkare och ställde frågan om dessa tält och alla tre sa samma sak: - Vi ligger tre veckor efter och väntar på procentiellt samma sak, som har skett och sker i huvudstaden! Wow! Det hade jag inte riktigt räknat med och man berättade även för mig, att man är så pass orolig över en del folks beteende typ krogar, parker, avståndet man ska hålla mm.
Så nu har Kalmar, Blekinge och Kronobergs län, har gjord en skrivelse och i princip hoppas man på en lagändring, som stoppar denna form av spridning. Jag håller med totalt, visa respekt, stanna hemma om du är snuvig, har hosta eller annat, vården går på knäna och en del bara fortsätter att inte bry sig. Hur fan tänker folk och när ska regeringen sätta stopp? Stäng ner krogarna, uteserveringar mm. Begränsa antalet folk som får vistas ihop, ge böter till alla som inte följer detta och vi får lite cash tillbaka till staten Sverige, som precis som vården går på knäna. Vi måste stoppa spridningen!
 |
I väntan för vad som komma skall? |
Jag ska ge lite siffror på hur illa det är och det ökar överallt, tro inget annat! Dessa siffror är med benämningen drygt, för som sagt det ökar.
Världen: 2 836 330 smittade och 197 694 döda.
USA: 925 758 smittade och 52 217 döda.
Sverige: 17 567 smittade och 2152 döda.
Danmark: 8210 smittade och 403 döda.
Norge: 7463 smittade och 201 döda.
Finland: 4395 smittade och 177 döda. Alla dessa är konstaterade fall och mörketalet är stort eller släpar efter.
Titta på nyheterna på TV 4 vid 14.00 och där ser du ökningen dagligen för Sverige. Vi har fall överallt och snart kommer smällen över Kalmar län och ni är varnade. Visa respekt! Nog om detta.
Boiliedeg, så gör du den.
 |
Ingredienser för din boiliedeg. |
Du kan rulla den till boilies eller använda den okokt för att skapa lite extra doft runt ditt krokbete. Du kan göra den på två sätt: Med
ägg för varma vatten eller med
vatten för kalla vatten och du kan använda ett ägg och lika mycket vatten. Allt beror på hur snabb upplösningstid du vill ha för din deg. Jag använder alltid vatten under den kalla årstiden och ägg för den varma perioden av året.
Jag använder här två ägg, lite honung för sötma, lite salt och någon form av doft och sen den boiliemix jag önskar och allt detta är valfritt. I detta fall rör det sig om två ägg, en matsked honung, en toppat tesked med salt, 5 ml doft och sen mixen som är en NRG från Mainline.
 |
Blanda alla blöta ingredienser först. |
Börja alltid med att röra ihop dina blöta ingredienser och vispa ihop det hela rejält med en gaffel eller liknande. Låt det vila i 10 minuter, så dem flesta bubblor har försvunnit.
 |
Blanda ner din torra mix lite åt gången. |
Tillsätt därefter din mix lite åt gången och blanda ihop det och på det sättet fortsätter du tills ...
 |
Dags att få händerna kladdiga. |
... Det blir svårt att veva runt degen och därefter är det dags att kladda ner nävarna. När degen är klar, ska den ha en konsistens, som inte är klibbig, då har du gjord rätt.
 |
Deg eller boilies? |
Här ovan ser du resultatet av en sats på två ägg, nu kan du välja att rulla krokbeten i lämplig storlek eller ha degen som den är och lägga den runt ditt krokbete.
 |
Klart för fiske eller frysen. |
Jag låter degmassan vila i en plastpåse i 15 minuter och knådar den en gång till, och därefter är den klar för fiske eller för frysen.
Om du ska frysa in den för kommande bruk, så lägg degen i en plastpåse, sug ut all luft och bevara degen i en burk, på detta sätt blir degen inte torr eller styvare, den får exakt samma konsistens som när den var nylagad.
 |
Gamla torra boilies. |
Jag har fått många mejl angående Boilies, som har blivit över, man har glömt dem o s v och jag kommer nästa gång, att gå in på hur du med lite tänk, vatten och doftämnen, kunna använda dessa Boilies igen och tro det eller ej, faktiskt även få fisk på dem, efter alla år i garaget eller garderoben.
 |
3 dagar senare är dem färdiga för fiske. |
Inget tidskrävande jobb och efter 3 dagar eller mer, lite beroende på storlek, så har du fina färska och väl fångande Boilies för ditt fiske ... Känns lite onödigt att slänga dem i sopptunnan eller hur?
 |
Snowmans, tillsätt lite boiliedeg runt dem. |
Lite tunt lager med Boiliedeg runt dina Snowmans och attraktionen ökar väsentligt, och så även dina chanser för lite flera fiskar på din matta.
 |
Lite deg lockade denna. |
Jag avslutar med denna bild, i flera timmar låg min Snowman ute utan ett sniff, en liten degremsa mellan mina beten och 20 minuter senare kunde denna bild tas, det funkar suveränt bra.
Ett par tips: Spara alltid lite mix till en deg, om du kan och prova att göra en deg. Fiskar du med Grippa bly, så kan du knåda fast lite deg i dessa bly och finns det möjlighet, så bör du minska längden på din rigg lite. Det var allt för denna gång, snart ger vi gamla, torra och bortglömda Boilies a new life. Ha det gott och stay safe!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.