måndag 6 april 2020

Lite tankar ....

Jag måste erkänna att jag är lite villrådig och frustrerad, samt väldigt tveksam till att vistas ute. Tillhör tyvärr riskgruppen, en nackdel i dessa tider, men man måste jo få leva sitt liv. Nog om detta skit, som sprider sig över världen, dock är frågan hur länge det ska pågå?

Fiskesuget stiger för varje dag och det är inte så konstigt, just nu skulle jo allt vara full rulle, allt står klart, allt är klart för detta året och man är mer eller mindre instängd och det känns inte bra. Man får stå ut ett tag till och innan man får spelet fullständigt, så får man väl ta sig ut och stalka karp på ställen, som är otillgängliga för folk, det borde jo fungera?
Som lovad, NGT`s 3 rod system.
Jag beskrev denna anordning för uppställning av tre spö för ett tag sedan och så här ser den ut i naturen. Väldig stabil och lätt att ställa in allt, så det står rakt och snyggt.
För Hangers.
Den går att ha till det mesta, karpfiskets indikatorer finns det plats för och man kan höja upp larm och backrests mellan 15-20 cm och låsningen är bra och stadig.
För Drop-off indikatorer ( Gäddfiske)
Mina Drop-offs för gäddfisket har fått lite ringar, som dem klippas fast i och det fungerar också bra om man absolut måste fiska i ett tight swim.
Vårsamling!
Värmen kom först sakta och sen steg den och det märkte detta gäng karpar av och man hade en vårsamling. Ena dagen går dem ihop, nästa är dem lite mer utspridda, sen följer man John och sen stannar man och har möte.
Jag mixar ofta två sorters boilies.
Jag har haft lite koll på dem och vet vart dem ställer sig och just där har jag mäskat med boilies och det har skett när dem har varit lite utspridda från varann.

Fördelen med två sorter boilies är att kan välja bete och detta förbryllar fisken och lurar dem. Har gjord så under flera år och jag är nöjd.
Pellets och 10 mm boilies håller fisken kvar länge.
Andra platser,var jag inte ser fisken annat än på lodet, ger jag dem 10 mm boilies och pellets, det håller fisken kvar på platsen länge, likaså är det med diverse partikelbeten, som jag kommer till.
Glöm inte boiliecrumb!
Jag har ofta fått frågan om vad man kan göra av 20 mm boilies, då det är flera som tycker att dessa beten är onödigt stora, eller man får inte så många per kilopåse.

Först och främst kan man pulverisera dem totalt till fint pulver och få ut en massa doft och detta pulver har du i din PVA-bag eller i Stickmixen.
Man kan göra små beten av en 20 mm boilie.
Man kan göra olika former av en 20 mm boilie och minska storleken som synes på bilden. Man får ut mera doft och dem suger till sig doftämnen lättare och allt som skärs bort går till boiliecrumb, kan det bli bättre?
Prova en Butterfly rigg.
Karparna lär sig snabbt att kringå en rund boilie, suga in och spotta går ganska enkelt, ändra formen och det blir svårare. prova själv!

Ett bra tips kan vara att dela en boilie genom att skära den på mitten, vänd halvorna som visat och fiska med dem på detta sätt och karpen får problem att spotta snabbt.
Partikelbeten fungerar också.
Många säger att Partikelbeten är ett sommarbete, jag håller inte med! En mix av Hampa, Majs, lite Vete och en handfull Tiger nuts fungera väldigt bra. Lägg 1-3 spombar över varje rigg och du kommer att få besök, om du är på rätt plats, jag lovar!

Lite och ofta är rätt melodi under själva fisket, efter avslutad fiske, kan du lägga ut och sprida en större mängd, dels hålls fisken kvar på platsen och dels river dem upp och rengör bottnen åt dig.


Gardner Tackles Medic.
Coronaviruset kan inte hålla på, det måste sluta inom en tidperiod, vi hoppas på det allihopa. Vi hoppas även allihopa att vi allihopa skaffar oss dessa antiseptiska medlen, som finns på marknaden och att vi sen verkligen ser över fiskarna och använder medlen. Ha dem inte bara för syns skuld!
Kordas Propolis.
Vi måste göra det till en "lag" inom karpfisket, vi kan inte hålla på att vara respektlösa! Vi lägger ner hur mycket pengar på vår hobby, som helst, men att lägga pengar på en så viktig sak, det gör många inte och jag fattar inte varför?
Fin, vacker och utan skador, så ska det vara!
Se till att du skaffar dig några flaskor, kolla din fångst och behandla alla sår och skadar du hittar och ha ett gott samvete, om att åtminstone du har gjord rätt. Jag har flera gånger visat på bloggen hur det fungerar och flera svåra exempel på skadar och sen återfångster var fisken är fin igen.

Så investera i dessa medel och använd dem snälla. Skitfiske till alla er, som är ute! Till alla er som håller er hemma ... Använd fantasin! Detta skitvirus går över för eller senare, var rädda om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.