tisdag 31 mars 2020

Ska man ge sig ut eller inte, abstinensen stiger!

Dax för en liten uppdatering! Det var ett tag sen jag var inne och skrev något. Tiderna är som dem är och vi kan inte göra så mycket åt annat än att skydda oss på bästa sätt och hålla koll på läget. En del stannar hemma och det är bra, själv har jag varit ute en del, dock inte alls lika mycket som jag brukar.

Tidig morgon har det varit och så långt från andra som bara är möjligt och det har funkat bra. Hemma har allt blivit genomgånget och kompletterats in i minsta detalj och normalt sett hade man varit ute betydligt mera.

Det blir förhoppningsvis bra igen, visst är det så, men frågan är hur det blir dem närmsta månaderna? Kan vi vara ute? Eller blir det andra beslut som träder i kraft? Vi kanske får en lång closed season på köpet av detta vedervärdiga virus?
Man längtar, men hur länge ska det dröja nu?
Man hade det vanliga vårsuget, ni vet abstinensbesvären, sen kom detta skitvirus, som drar över världen och abstinensen minskade väsentligt.

Nu börjar abstinensen sakta komma tillbaka och precis som med Coronaviruset, så finns det inga botemedel mot vårens fiskeabstinens. Klart att man längtar och undra hur länge detta skit ska hålla på!
Nash Bolt Machines 15 gram.
Jag har senaste månaden sett karp på ytan, jag har sett dem sola i buskagen och jag har sett dem visa sig and Shoulder över sina vinterhak och jag har spöna klara med linorna i spolarnas linclips, likaså på spombaspöt.

Bolt machinespöt är klart, likaså alla andra spö som brukar komma till användning och som sagt det fattas inget i bland fiskeprylarna, har t o m kompletterad lite extra i denna tristess och bland dessa saker är det dessa Bolt Machines från Nash, som jag verkligen rekommenderar.
Utbytbar foam för med och motljus.
Kastar suveränt bra, även i sidovindar. krokar fisken effektivt och man kan byta färgen på foamen mellan orange eller svart. Kroppen kan tas bort under transport och samma stem används om du vill byta till en tyngre kropp, än dessa på 15 gram, som jag tycker räcker gott och väl för normala avstånd. Finns i flera storlekar.
Kordas Bolt Machines.
Kordas är också bra, men dem krokar inte fisken lika effektivt och dem syns tyvärr lite sämre än Nash. Annars samma ungefärliga utseende och man kan ta bort kroppen under transport på en del av dem. Finns i flera storlekar.
Enterprise Tackle Dog Biscuits.
Bland fakebaits är Enterprise Tackle högst troligt bäst, mest känd och högst på tronen. Det ser bra ut, det ser naturligt ut, det är bra och det lurar fisk efter fisk och det är utstuderad under många år.

Men jag måste få säga mitt! En liten notis har jag på läpparna och jag har tagit upp detta förut, nämligen dessa Dog Biscuits, som kommer med tillhörande hagel och beskrivning om hur man ska använda dessa.

Det kanske fungera i ett rent vatten, var du kan drilla i tre veckor, men inte i våra egna oftast lite mer risiga vatten och jag ska förklara ...
Utrymme för hagel.
Varje bete har ett utrymme för tillhörande hagel, med haglet fastsatt, så vänder sig betet och kroken sitter på ovansidan och fisken ser inte kroken ... Kanonbra eller hur?

NEJ! Problemet är att när fisken/karpen tar betet, så hamnar kroken i överläppen och där blir det oftast inget bra fäste och risken för att skada fisken är väldigt stor och det gillar jag inte!
Här ska kroken monteras.
Jag vänder på det hela! Jag använder inga hagel, endast krok och den ska monteras på den motsatta sidan på betet och där sitter kroken riktigt bra och stadigt.

Krokens tyngd ser till att din Dog Biscuit vänder sig så kroken hänger neråt och din krok hamnar i underkäken eller som sämst, i sidan av munnen och risken för skador minskar betydligt och du landar din karp.
Jag rekommenderar inte detta!
Jag fiskar oftast i dem värsta platserna, där dem gömmer sig och jag skulle inte landa särskild många fiskar med kroken uppåt, så jag rekommendera verkligen inte beskrivningen.
Fel! Kroken fastnar i överläppen = inget bra fäste, ger oftast skador!
Bilden är inte den bästa, men ni ser hur kroken sitter, den hamnar i överläppen och denna skadas om ni behöver ge hård press eller rent av stoppa en fisk, så jag ber er tänka efter lite, innan ni använder dessa så annars effektiva beten.
Nära och så helvetes spännande!
Det var allt för denna gång, vi ses snart igen och till dess önskar jag alla skitfiske och att ni sköter om er och era nära och kära. Klarar ni att stanna hemma, så är det nog det bästa, jag får se om jag klara abstinensen ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.