fredag 19 juni 2020

Trevlig midsommar!

Tredje passet på platsen och samma förväntningar fanns i mitt huvud. Vinden låg rätt och kvällen innan hade dem fått lite Tigers och ca 100 stycken 15 mm som jag hade delat, allt låg spridd, så dem fick leta och röra på sig.

Allt hamnade på sina vanliga platser, grejerna och så även riggarna och kaffet kom fram. Martin Furbring dök upp och en liten stund senare kom Magnus Diesner och vi hade en liten social bakom spöna. Efter en timmes tid stack Diesner och skulle hem och Martin och jag delade ut ite info för varandra.
Mitt i vår dialog drar det iväg på vänstra spö och jag drillar fisken, plötsligt börjar högre spös Hangers att fladdra lite och jag tänker att det kan inte våra den karpen som jag drillar och jag ber Martin om att ta spöt.

Visst var det en annan karp och än en gång fick jag uppleva ett dubbel run på två pass, tyvärr går karpen fast och Martin lägger ner spöt och ger fisken lite lös lina och den är kvar. Martin passar på att ta lite foto och dem är som följer.
På väg att ge sig?

Nja, inte riktigt!

Nu då kanske?

Jodå, den lilla stridbara fisken landades.

- Släpp mig, jag ska snart leka!
Jag tackar Martin för dessa och flera bilder, Stort tack min vän! Jag tar nu det andra spöt med den fastsatta karpen och prova lite av varje och lite till och efter ett tag får jag fart på den och den kommer loss.
Najs Hookhold!
Det var en vacker Fjällkarp och här ser man klart och tydligt att dem hade inte släppt från den position av krokens fäste, så ska en rigg fungera! Riggen jag använder här är en Ronnie - rigg med en 16 mm pop-up, samt kort Amnesia - link.

Ett vackert krutpaket!

Vi tar lite bilder på fisken och därefter går den tillbaka till sin egen lilla värld. Kvällen kommer snabbt och jag börjar få liners efter att jag hade lagt ut ytterliga lite boiliehalvor och ett par pouches med Tigers.
Lätt att känna igen med sitt "Black Spot" på vänstra sida.
Martin, som egentligen bara skulle hämta en Pizza, men sen hamnade hos mig, han blev helt enkelt för hungrig och stack vidare efter en stund och jag satt kvar så klart, det fanns jo mera därute!
Mörkret sänker sig och då blir det lite mera spännande.
Solen gick ner och dem första myggorna hade fått för sig att danskt blod är gott! Fram kom den gamla hederliga Jungel oljan och så var det lugnt resten av natten. Lite kaffe och en god macka gled ner under tiden jag fantiserade om nattens fiske, det finns jo något därute!
00.45 klev denna Spegel på.
Som sagt jag hade liners till och från, men det hände inget på flera timmar och tankarna gick till att det var annan fisk eller var min betes placering fel? Botten var hård, mina riggar körs som Heli-riggs och dem är otroligt balanserade och lägger sig alltid bra.

Det fanns fisk och svaret kom strax innan et på natten, fisken kändes lite tyngre och höll sig vid bottnen, en gång fastnade den i något som senare visade sig vara lite bottengräs. Väldigt nära 8 kilo och jag var mer än nöjd.
Morgonens ytfiske.
Lite senare vid 02.10 fick jag ytterligare en Spegel och den var något mindre och ett vilddjur både i vattnet och på mattan och den fick gå tillbaka direkt. Det var ingen större idé att försöka ta bilder, någon mer galen fisk får man nog leta efter, så är det ibland med hanfiskar.

Framåt gryningen började jag lägga ut lite små Doggys längs med vasskanten till höger och lite i näckrosorna till vänster. Jag började redan vid 3 - tiden och det skulle dröja nästan 3 timmar innan denna skönheten dök upp och med dessa ord och bilder, vill jag önska er alla en trevlig Midsommar och ni som fiskar under denna helg får så klart Skitfiske från mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.