söndag 20 december 2020

10 bra saker för ditt karpfiske!

Min andra blogg fick lite bra att ha saker igår och det tänker jag att framföra även här, inte samma saker, men saker för karpfisket. Jag har testad alla dessa saker, sedan ett tag tillbaka i tiden och det är mina egna bedömningar ni får ta ställning till.

Allt kommer från Karpfiskebutiken, var priserna är humana och du har en superbra service och en än snabbare leverans och jag tackar butiken för det gångna året, helt makalöst och jag fattar inte riktigt hur man hinner med i den takten man håller?

Camo Poncho, en bra vän i nöden.
En enkel Poncho med huva och lite tryckknappar på sidan. Enormt bra att ha från sängen och ut till runnet i hällregn, under drillen av fisken mm.
Bra cammo för svensk natur.
Färgen är bra och jag använder den på flera sätt under mitt smygande efter karparna, dem märker inte dig om du sitter still och du kan ha den som "vägg" mellan dig och vattnet, så du inte stör fiskar som går nära land o s v.
Denna Poncho har många användningsområden.
Utvikt är den ganska stor och täcker din kärra eller annat som du har utomhus under fiskets gång, vid hällregn och smygfiske, är det bara att dra den över sig och jag och hinken är täckt och inget blir dyngsurt.
Ridgemonkeys Floss, en av dem bästa.
Hur många baitfloss det finns på marknaden, det vet nog ingen med säkerhet, men jag har provat många genom årens lopp och denna är enligt min mening den absolut bästa och grunden till det är att den dels smälter lite långsammare och den ger en lite större smältkula, som man sen trycker till mot betet.
Ridgemonkeys Rock Bottom.
Samma sak här med riggmatrial, det har blivit prov på en hel del där också, olika namn, olika egenskaper mm. Denna är lätt att strippa, mjuk i braiden och den sjunker som en gråsten, med sin inbyggda tungsten och jag gillar färgalternativen.
Tandem Limpit Leacore.
Jag tog hem denna leadcore leader och jag ska tillstå att det var främst för prisets skuld. Under många år har det varit Fox och E-S-P, som var mina favoriter, det är dem fortfarande, men det har tillkommit en till i denna familj, nämligen Limpit!
Bra cammo i alla färgerna.
Matt och otrolig lätt att splica, styrkan är på 45 lb och på 10 meters spolar och till 39 kronor på höstrean, så kan förhoppningsvis alla skaffa sig denna gedigna leadcore.
Limpit finns i flera färger.
Black Silt, Weedy Green och Muddy Brown är färgerna och den är väldig följsam över bottenstrukturen och ligger fast mot bottnen. Jag har en känsla att den är lite tyngre,än andra leadcores på marknaden?
Lok-Down leaders från TFGear.
Lok-Downs! Sug på det namnet ett par sekunder, det skulle kanske behövas även på land i dessa tider!?

Nåväl, gillar du inte leadcores, så har du här ett bra och billigt alternativ, nu var dem ligger på 20 kronor per styck under höstrean. Längden är 90 cm och kommer med en ring sviwel  size 8, dem finns i 4 olika färger. Skulle dem inte vara raka, så drar du dem över ångern från kitteln och dem blir raka.

Så monterar du ihop dina Lok- Down leaders.
Dem sjunker sakta och lägger sig väldigt bra över allt på bottnen och dem smälter in på ett bra sätt mot underlaget du fiskar över. Här har du informationen över hur du sätter ihop dem med Leadclips och Tailrubbers. Klicka på bilden för större bild!
Suverän krok för både botten och pop-up riggar.
Jag gillar NGT´s krokar, starka och riktigt vassa, bilden ovan visar Curve shanks och denna krok passar bra till både KD-riggar, snowmans och German-riggs, samt diverse pop-up scenarios, typ 360-riggs och många fler.
Bra krok för tuffa platser.
Jungelkrig, fiske mot snags, hook and hold situs, you name it och denna Wide Gape klarar dessa typer av fiske. Enorm stark och vass krok du kan lita på, en klar favorit i min arsenal när man hittar karpen på ställen med träd, grenar och grym växtlighet.
Kvalitetslina från Saenger.

Till sist och för denna gång tittar vi på Saengers Sensitec, en otrolig stark lina, som är smidig att kasta med, den sjunker bra och är mörkgrön till färgen. Den finns i flera dimensioner och det primära med denna lina är den enorma styrkan och nötningstålighet den besitter.

Finns på 400 meters spolar, nog för två normala karprullar eller att fylla en stor Big Pitrulle till bredden. Linan är högst troligen lite fördragen, då den är stum och ger bra indikation även på stora avstånd.

Det var allt för denna gång, kanske är det dags att se över grejerna och komplettera lite innan nya säsongen börjar, mitt tips är att kolla in dessa saker och gör lite bra fynd på Karpfiskebutikens höstrea, medans den finns och grejerna finns. Skitfiske till er alla!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.