torsdag 7 januari 2021

Tips och tankar.

Hej och välkommen tillbaka! Jag ber om ursäkt för denna lilla paus som det blev, grunden till detta, var stora problem med en Router och verken det ena eller det andra fungerade. Nu verkar det fungerar som det ska igen och man är på banan igen och det känns bra.

Jag hoppas att ni alla hade en god jul och att smärtan i håret efter nyårsnatten har avtaget. Själv hade vi det väldigt lugnt, sitter väl i någon form av självkarantän under denna Pandemi och kommer att fortsätta med det tills det är över .... När det nu blir?

Snön och kylan kom och det blev stopp i fisket.

Någon vit jul i Småland, det blev det inte, men snön och kylan kom lagom ett par veckor senare, lite tråkigt med en jul utan snö, men så är läget. Kylan gjorde att det nu finns en tunn isbildning och väldigt lite öppningar i en del vatten och jag håller mig hemma.

Jag tänkte gå in lite på en del saker, som jag använde under förra årets fiske och jag kan verkligen rekommendera dessa saker. Saker som verkligen har varit effektiva, åtminstone i mitt fiske och du hittar alla dessa hos Karpfiskebutiken, som har förorder just nu!

Pitbull Baits Atlantic Krill pop-ups.
Först ut är det dessa pop-ups, som jag har använd som vanliga pop-ups, som en kombination för Snowmans och även trimmat ner dessa 16 mm till mindre beten för fiske med Surfacecontroller på längre avstånd och dem har fungerat över förväntan. Hög flytkraft, bra doft och stor synlighet och ett angenämt pris.
Marknadens bästa krok för pop-ups?
Ett faktum är att jag under mina snart 40 år, har provat det mesta inom krokar för pop-ups, en del har varit bra, men det har alltid funnits något jag inte gillade och det har funnits rena skiten rent ut sagt till saftiga priser. 

Dessa Choddys från Ridgemonkey har en suverän skärpa, som håller länge, enorm styrka och jag anser att för nuvarande, så finns det inga bättre, men vem vet utvecklingen går snabbt framåt. 

Vad har inte redan sagts om Fruit Beast?
Ni som följer bloggen har definitivt inte missat namnet Fruit Beast. Denna doft har varit A och O i mitt fiske under det mesta av 2020 och så kommer det nog att bli detta året också.

Jag älskar den, karpar älskar dem, denna doft bara levererar hela tiden och överallt. Denna sticky dip är lite för tjock för att tränga in i boilies mm och jag blandar upp den med lite vatten och sedan får mina boilies, partikelbeten mm, ligga och dra åt sig under några dagar innan fiskets början.

Bra krok för vinterkarpen och fiske på ytan.
Jag testade en liknande krok för några år sedan under mitt vinterfiske och dem var bra, nu hittade jag dessa med samma mönster och utformning, men med en betydlig bättre skärpa och styrka och dem ska användas till mindre trimmade beten, för fiske i kalla vatten och även för fiske med controller och en trimmat pop-up.
Rekommenderas starkt!
Jag hade länge varit på jakt efter en stark, smidig och nötningståligare braid för mitt fiske efter gädda. För karpfisket, har det alltid varit Power Pro i tunnare dimensioner för mitt smygfiske på tuffa platser.

Efter test av denna braid, är jag lite lost for words! Sanslös stark, smidig att kast med och för priset av 89 kronor för 200 meter och 4 olika dimensioner, så blir det verken bättre eller billigare! Braiden är flytande och har en mörkgrön färg.

Jag ser fram emot dem spännande nätterna!
Det var lite om sakerna, allt är genomgånget redan och klart för användning, allt är kompletterad, annars blir det det med tiden, jag inser vad som fattas.

Mina planer för nya säsongen är klara och dem skall infrias på det mest effektivast sätt jag kan och så kommer det att bli. Nästa fråga är den mentala biten, som så många pratar om! Där fattar jag ingenting?

Jag förstår att många göra planer och dessa går i stöpet av olika grunder och det kanske man inte kan undvika. Men många gör planer och sen håller man sig inte till det man bestämde sig för och det är inte bra ........ Just do it!

Längtan är stor till smygfisket!
Det ända som påverkar den mentala biten hos mig, är den eviga längtan till våren, det har alltid varit så och kommer tvärsäkert alltid att vara så. Tankarna går tillbaka till gångna året eller ännu längre tillbaka och nya idéer kryper fram, eller typ, vad om jag provade det och det eller det där, kanske kan vara en idé att testa o s v. Ni vet vad jag menar, ni är där själva varje vinter eller hur?
Vackert, men is vill jag inte ha!
Jag skrev nyss `varje vinter` och en annan tanke, som varje vinter kommer fram är den besvärliga tanken kring en eventuell isläggning, så vi inte kan bedriva vår älskade hobby. 

Går vi bara 10 - 15 år tillbaka i tiden och här tänker jag mest på södra delarna av landet, så visste vi att det blev en riktig vinter med tonvis med snö och kanske uppemot 30-40 cm is på vattnen och mentalt sett eller inte, så insåg vi att något vettig fiske, ut över att driva runt på isen med lite Livebaits och isfiskespö eller pimpelpinnen i handen fanns inte!

Nu i dessa tider, var klimatförändringarna ökar är det värre, vi vet inte hur det blir, men jag vet dock att i framtiden, om vi fortsätter att släppa ut för mycket skit, så får vi öppna vatten året runt, ett varmare klimat och en helvetes massa regn över oss. Tack för ordet och skitfisket har redan postats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.