Tänkvärt eller hur? Gör dina krokbeten i en annan form typ pelletsform , ovala, små, stora, fyrkantiga eller pyramidformade. låt fantasin flöda!
Koka dina krokbeten lite åt gången, koktiden brukar ligga mellan 1½ - 2½ minut, men du kan koka dem i 45 sekunder och få ett bete med ett mjukt centrum om du vill.
Du kan även koka dem i 4 minuter om du vill, men du ska veta att mycket av doften kokas bort och du får kanske dem en extra piff med flavours senare.
Vattnet måste koka hela tiden du har dina beten i grytan, jo snabbare dem förseglas genom äggens koagulerande jo bättre, rör om i grytan lite under kokningen så inte dina beten sitter ihop eller fastnar i grytan.
Efter kokningen tar du upp dina beten med Durkslaget och lägger dem på en ren handduk för torkning. På bilden är dessa beten nykokta och ljusa i färgen, dem blir mörkare under torkningen. Torka dem under ett dygn eller ett par timmar och frys ner dem för senare användning.
Glöm inte att spara lite deg som du kan ha med dig ut på fisket, du kan lägga en tunn hinna av deg runt ditt krokbete och det ger lite extra attraktion. Dem tre degklumparna överst på bilden räcker till att täcka många krokbeten, ha alltid lite deg i frysen och ha dem med dig, dem kan faktiskt vända en dålig dag till en du aldrig glömmer!
Ska du ha stenhårda beten för fiske i vatten med Kräftor eller ha dina krokbeten till en utlandsresa, så kan du hänga upp dem i en Air -dry bag i ett ventilerad rum i rumstemperatur. Dessa beten kommer att bli stenhårda och du får borra hål för att få genom din baiting needle, Karpen bryr sig inte om hårdheten, den krossar dem eller sväljer dem hela, fast så mycket av dessa saker blir det inte med tanke på att det är dina krokbeten som sitter på en effektiv rigg. Ska du göra pop - ups rekommenderar jag att du lättar upp mixen med korkmjöl som går att köpa från England och dessa korkpops flyter för ever!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.