Min mix är Mainlines N-R-G och jag vet att Mr.B och hans blue Brigade named MTS och alla Hangarounds kanske kommer att sätta i halsen över att jag inte följer beskrivningen för denna mix genom att använda N-R-G tillsattsen.
Vad som gäller är att ha en bra food source mix till dina krokbeten och mitt val är N-R-G från Mainline. Det finns andra mixar med food source faktorn och det är bara för dig att välja en som Karpen tycker om och sätta i gång med tillverkningen.
Knäck 2 ägg och tillsätt alla blöta ingredienser först samt färgen och vispa ihop det snabbt och länge så du får lite luft i blandningen. 2 ägg räcker till många krokbeten och även lite pasta som du kan ha med dig.
När alla blöta ingredienser är blandade, är det dags att sakta röra ner mixen i blandningen, lite åt gången är rätt melodi. I början är det lätt, men det blir tyngre jo mera mix du tillsätter och på slutet fär du ta till sleven och till sist handknådar du degen.
Din deg ska vara smidig och inte klibbig, rätt konsisten är när den inte klibbar fast i händerna och du enkelt kan rulla en boilie utan att mixen sprickar.
Här är den första degen klar, du ser hur mycket det blir på 2 ägg och det blir ganska många krokbeten beroende på vilken storlek du gör dem. Ett tips är att du ger dem lite extra flavours, meningen är att ditt krokbete ska ha lite mera doft och sticka ut bland dina beten.
På 7 ägg fick jag mina 3 mixar klara, alla med olika färg och doft. Grundmixen är den samma i alla tre och Mainlines N-R-G är väldigt lättrullad både i rullbrädor och för hand. När dina mixar är klara, så lägg dem i en plastpåse och låt dem vila i kylskåpet i 15 minuter, under tiden diskar du alla grejor som du har använd och din fru blir lycklig. Efter 15 minuter tar du ut mixerna och knåder genom dem en gång till och nu är det dags att göra dina krokbeten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.