söndag 2 december 2012

Solar Weed Effect.

Jag har svalt ner den motbjudande smaken, att min karpsäsong är över för året och det blev en ganska så trevlig kväll igår, var jag gick genom hela arsenalen av isfiskegrejerna och nu fattas det bara lite ny lina på multirullarna, något som ska fixas under dagen.

Jag är ändå nöjd med mina resultat och ska inte gnälla för mycket. Jag fick sammanlagt 152 karpar på mattan och hade jag inte jobbat hela semestern med huset, så hade antalet varit betydligt högre.

Det har varit ett lärorikt år och jag har fått många nya erfarenheter och fina upplevelser, något som kommer till användning i framtidens fiske. 

Nu stundar det en säsong på isen och vi får se hur lång och seg denna vinter blir, jag hoppas inte att den blir för lång bara, jag gillar inte abstinensbesvären, man får framåt slutet av mars!
Jag lovade er att återkomma med mera om Solars Weed Effect och nu är jag klar! Jag testade dem under mina två sista helgers karpfiske och jag blir tyvärr bara mer och mer besviken på dessa kreationer.

Jag kan bara konstatera att de trasslar sig i alla kast och det som sker, är att riggen fastnar i luddet eller så hindrar luddet att riggen ska rätta ut sig och det är inte bra!

Ända sättet man kan använda dessa är vid fiske nära land, var du gungar ut dessa tackel eller från båt, var du lägger ner det hela, så är det tyvärr.

Allt annat som jag har skrivit förut, kvarstår och det kan du leta fram och läsa - Jag är inte imponerad av dessa riggar eller leadcoreleaders!
Luddet sitter inte ens fast och det släpper här, var det är "fastsatt" med en bit shrinktube, vilket innebär att allt ludd, antingen sitter nere vid kroken eller uppe vid leadclipset och det är inte bra.
Det blir än värre, om du kastar långt, då dras luddet ut från shrinktuben, som här visas på leadcoreleadern och Weed effekten är borta, allt  ludd sitter uppe på din huvudlina!

Skulle det sitta fast under kastet, ja, så har du trasslet eller så lossnar luddet, när du vevar in och allt sitter nere vid ditt tailrubber och måste träs fast igen med en boilieneedle, något som tar en massa onödig tid.
Jag gillar inte den vassa ringen och jag gillar inte priset på 4,50 £ för en rigg, det ser väldigt bra ut, när man tittar på dessa saker, men verkligheten är en helt annan ute i verklighetens verklighet.

Weedeffect "The ultimate in camouflage" Jag skulle kalla det The ultimate in .... nja, jag låter någon annan sätta print på det ordet - Jag gillar inget av detta och vi får se hur länge de finns på marknaden.
Samma visa här! 5.50 £ för en leadcoreleader, som hela tiden fångar din rigg i kastet, avsett om du har mono, en stiff - rigg, en mjuk braid eller en kombi - rigg, det är definitivt inget för mig!

Det funkar betydligt bättre med dem vanliga leadcoreleaders, vi normalt använder eller man kan köpa i 3 - pack från E-S-P eller gör dem själv och få lugn i dina sinnen, detta är inte bra och jag rekommendera dem verkligen inte med alla deras nackdelar.

Nu ska det lina på multirullarna, pulkan ska packas, snön vräker ner och den kommer att isolera den lilla isen som bildades, den snön var onödig.

Kung Bore har verkligen satt in nådastöten för oss i södra Sverige, men lite isfiske efter gädda och regnbåge kommer det nog att bli på denna sida av julen, I hope so!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.