onsdag 24 mars 2021

Chods, Tigers, Maize och lite stinkare!

Isen har inte riktigt släppt sitt grepp, men jag var faktiskt ute igår efter gädda, men fisken uteblev och det gör inget, jag hade jo tur med vädret.

Alla grejer är färdigt och klart för fiske och i denna väntan och lite tristess, så gjorde jag en uppsättning med Chods, som kan fiskas som en Chod-rigg eller som en stiff hinged stiff-rigg. Det blev 10 i storlek 6 och 10 i storlek 4, så nu klarar man sig ett tag.

Mina Tigers, som hamnade i Melass har blivit så söta och krispiga med tiden och jag gjorde lite fodermajs och en skvätt Kidneybeans, genom att blötlägga dessa i 6 dagar och kokta dem sen under 40 minuter och även dessa fick en flaska (450 gram) Melass över sig och som sagt tidigare, använd inte Melass i dina beten, om det finns Braxen!

Alla hookbaits för våren (Kryddiga och söta) dessa är klara sedan flera månader och då dem flesta av mina vatten ger bra respons på stinkande beten under den varma årstiden, så var det på hög tid att ta fram lite hookbaits med lite extra doft och dragningskraft och det har jag sysselsatt mig med.

Ring baitscrews, Ridgemonkeys Chod size 6, 0,70 mm mono,
Ring Swivels och allt är crimped i lite olika längder.
Lås dina Chods så här och du har curven klar.

Förvara dina Chods i en burk, här en liten från Kryston.

Tiger nuts i Melass.

Maize och lite Kidneybeans i Melass.

Crayfish & Shrimp & Blackpepper.

Red Krill & Norwegian Kelppowder.

Lobster & Belachan Shrimppowder.

Musselpowder och Fat Salmon & Caviar.

Back up baits. Scopex & Maple Cream.

Dessa stinkare ligger nu och vänta på att värmen och det är alltid lika spännande och se vilken kombination, som kommer att vara bäst?! Har du inte preparerad några beten, så kanske det är dags att göra det, det dem lite extra doft, eller ändra den lite och glöm inte att ge dina beten lite smarrigt pulver.

Du kan även använda rena kryddor från kryddhyllan, det fungerar också bra, låt fantasin flöda och testa dig fram med en mindre del beten. Har du dåligt med Chods, så är det på hög tid att du gör ett gäng och du ser hur jag gjorde mina. Det var allt för denna gång och jag önskar er alla skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.