torsdag 29 april 2021

Tack Malte, det värmde gott!

Bland mejlen fanns ett fint från Malte, en ung grabb på 11 bast, härligt! Det var stort tack och lovord för mina bloggar och det värmer och jag är tacksam Malte! Han hade lite frågor om Kordas Krusha, hur kraftig den var, vad den klarar av utan att gå sönder och samtidigt ville han veta lite hur jag skulle gå tillväga om jag hade en tight budget.

Jag förstod snabbt av hans fråga att stora pengar fanns inte till dem dyra boilies och han ville ha tips och råd och det ska vi hjälpa honom med och det finns säkerligen flera som har en stram budget, när det gäller detta.

Malte hade fått ihop lite pengar och skaffat sig 3 kilo boilies i 15 mm storlek, lite PVA-mesh och på nätet hade han fått tag på Kordas Krusha och lite dipper för en liten summa, så långt var allt bra, men han hade frågor om hur han kunde fiska effektivt och dryga ut det hela och det ska han få hjälp med.

Kordas Krusha, ett bra hjälpmedel.
Kordas Krusher klarar av att mala ner kokta Tiger nuts, pellets och ganska torra boilies, men som med allt annat, så finns det en gräns! Det är ett bra hjälpmedel och framför allt ute vid vattnen, var man enkelt krossar det man behöver för stunden.
Krossa lite i taget.
Krossa lite i taget, det blir enklast och inte så jobbigt. Har man färska mjuka boilies, så kan man ganska enkelt krossa 30 boilies åt gången utan att det känns jobbigt eller att man får ont i nävarna. Jo hårdare beten, jo mindre antal är det nog som gäller.
Så blir det efter ett par vridningar i Kordas Krusha.
Lägg ner dina beten i Krushan och tryck ner överdelen och på bilden ovan har jag vridit locket en gång fram och tillbaka och det blir som på bilden, lite större bitar.
Jo mera man vrider med Krushan, jo finare blir pulvret.
Här samma mängd boilies, men här har jag vridit 12-15 gånger och då får man fram ganska finmald pulver med väldigt små bitar. Jo mera man jobbar med Krushan, jo finare pulver får man.
Allt från pulver till halva boilies.
Man bestämmer själv hur mycket "födopartiklar" som man vill bjuda karpen på. För fiske i kallt vatten, så malar jag boilies till ett väldigt fint pulver, utan några större bitar. Vad jag eftersträvar är endast doft och doftmoln som lockar fram karpen och "maten" är min boilie.

Sen vår och sommarfiske, så äter karpen mera och jag använder blandningen som finns på bilden ovan till mina mesh-bags och dessa får ibland även lite doft i form av dipp eller en sprayflavour.


Perfekt för en PVA-mesh bag.
Allt kross läggs tillbaka i påsen och för demonstration, så har jag här visat vad man kan få ut av en 900 grams påse med boilies.
Här har man stora variationer till en liten kostnad.
I burken finns preparerade bottenbeten. Det krossade finns i boiliepåsen ca 450 gram, som räcker ett bra tag. I plastpåsen finns boilies i ursprungsvarianten och lite matchande pop-ups om man har råd och dessa har fått lite extra doft.

Som ett prisexempel kostar detta: Boilies 79:- Pop-ups 39:- och i denna boiliepåse finns redan 3 pop-ups och 3 Wafters, vad dipp/doft kostar vet jag inte, men för ca 120:- så har du stora variationsmöjligheter och det räcker till flera fisketillfällen. 

Hitta fisken, använd pop-up eller sjunkande boilie och montera en bag. Mäska sparsamt med 5-10 boilies spridd runt ditt utlagda krokbete. Mer än så behövs inte om du har lokaliserad fisken.

Klart för ett lyckat fiske!
Jag önskar dig skitfiske Malte och även lycka till, fast det sista får man inte säga. Följ detta och när du lyckas, så skickar du mig en bild och så lägger jag upp den här på bloggen.
Test av Tandem Baits "Goo´s"
Just nu håller jag på att testa dessa Goo´sfrån Tandem Baits, dem har varit helt outstanding under förra säsongen, va rjag fiskade med flera av dessa och dem är bra.

Jag gillar att göra saker själv och experimentera lite, så att göra egen Goo, har varit på tapeten länge och jag kommer nästa gång du tittar in att visa dig exakt hur du ska göra din egen Goo, lite kring hur dem reagerar i vatten o s v. Tills dess blir det skitfiske till er alla!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.