tisdag 14 september 2021

Ett par tips!

Hösten är här med allt vad det innebär, fisket blir bättre under dem långa nätterna, allt kyls ner, stormvindar kommer att överraska oss och under dessa vindar flyger allt lös runt och under en sådan natt, så kan det vara svårt att hitta Boilienålen, dem tre nya riggarna eller rent av det dyra krokpaket du hade framme!

Det är slut på detta! På flera ställen typ Jula, Clas Ohlsson, Biltema eller Lidl, var jag hittade mina små fina magnetiska lådor. Dessa är bra, dem tar ingen större plats och dem håller reda på dina saker under, i princip vilka väderförhållanden som råder. Priset ligger under en hundralapp och jag har beskrivit dem mer i detalj på Predatorbloggen.

Magnetic Trays, en vän när det blåser.

Två per paket, kanske en för din polare?

Plastfötter med magneterna inuti.

Låt höststormarna komma!
Jag visar er bara bilderna på dem jag hittade hos Lidl och dem har visat sig vara helt suveräna för riggar mm och det ringa priset gör dem inte sämre. Egentligen är dessa gjorda för skruvar, muttrar och andra småsaker. Skaffa dig dessa och allt letande efter metalliska saker är över, dem ligger fast och stadigt!

Så renoverar du din spruckna Spomb!

Här spräcktes plasten och det går inte att limma, jag vet!
Nästa tips är hur du enkelt kan reparera din dyra Spomb! Det är bara att inse fakta, dem håller inte i evigheter, men min har varit en trogen vän under nästan 8 år, men igår gick det helt enkelt inte längre.

Plast håller inte så länge och jag provade att limma, men det höll inte och sen kom idén att kanske skulle man kunna ..... med ett par mindre buntband och jag skred till verket.

Två mindre buntband som sitter lagom lösa, så Spomben öppnar sig.
Stäng Spomben rätt och kläm ihop den ordentligt vid vingarna och borra två hål, som är 1 mm större än bredden på buntbanden (Detta för att Spomben ska kunna öppna sig, när den landar

Samma sak gäller ner dra dra ihop buntbanden, dem ska inte sitta tight, men lagom lösa, så Spomben kan öppna sig obehindrad, när du petar på nosplattan.

Det funkar, se bara till att buntbanden ligger i färdriktningen!
Det blir en liten glipa, men det gör inget. Innehållet stannar kvar under luftfärden och Spomben är som en ny, inget ändrar sig, den flyger lika bra, öppnar sig lika bra och skumpar på ytan likadant som en ny.
Klar för användning igen!
Följ detta och du räddar din bästa vän, när det gäller att mäska på långa avstånd och på rätt ställe och lite cash sparar du också, som kan läggas på annat!

Det var allt för denna gång, nästa gång, så tittar vi på ett pass, var jag fick fisk och framför allt Andreas lyckades fånga sin första karp - Det började med mejl och slutade med verklighet och en superglad kille! Tills dess, så önskar jag er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.