söndag 17 oktober 2021

Tuff Times!

Hej gott folk! Det var ett tag sedan sistt, men någon ursäkt behövs inte! Jag har kämpat med mopeden och den blev klar och så har jag mäskat i hopp om att få fart på fisket. Goda vännen Jens Hermansson blev lite inspirerad av min karp och han hängde på och mäskade med samma förväntningar, som lilla jag!

Hur har det då gått? Det har gått lite i riktningen rakt åt helvete! Vi har sett fisk i ytan på flera ställen och vi har sett dem på SmartCastlodet, men tyvärr inte lyckats landa någon karp, än så länge. Hösten är lång och jag åtminstone ger mig inte, Jösse jagar ganska mycket, men jag hoppas att han smyger in ett pass eller två längre fram, men jag kommer att fortsätta!

Rismåla göl, en fin kväll.
Vi har gjord allt i vår makt för att få fisk och vi har använd alla trix i boken och lite till, men det vill sig inte än, men jag vet av erfarenhet att en vacker dag, så öppnas Pandoras ask och den dagen kommer att bli väldigt intressant och ingen ser fram emot det, mer än jag!
Dem finns där!
Här ligger 3 karpar i princip på bottnen, det var i början av vår mäskning, chodden är hög, men numera är bottnen nästan helt ren och så blev det vid hjälp av mindre partikelbeten.
Sloppy mix för spridning av doft och godis.
Jösse körde med lite hårdare ingredienser på sin plats, jag körde med lite slask, som synes i hinken ovan och grunden var att jag ville sprida doftmoln med vindens hjälp och få fram karparna till dem tyngre godsakerna.
Chili och  Robin Red stickmix.
För att ytterligare få fram karparna till mina krokbeten, så testade jag till och från med bottenbeten och lagom stora sticks, men det hjälpte mig inte och Jösse provade med sticks och igen samma resultat.
Testad, dock utan resultat än så länge.
Jag testade dessa Superfeed Sticky Dips, en seg smörja, som ska röras om innan användning. Då man är lite korpulent enligt andra och mornarna var lite kalla, så körde jag ett par timmars Lambada på Beachen med burkarna i fickan och slog en del flugor i två smällar! Rör om, den är seg som sirap!
Jag ber här till höge makter.
Jag är inte kristen, långt därifrån, men med tanke på antal dagar och timmar vi har lagt, så ... ja, ni vet, man vill så gärna ha utdelning och ...
Herr Hermansson i väntans tider.
Tankar, tanker, om man skulle prova det eller det? Vi provade allt och lite till, men än så länge, så lyckas vi inte knäcka nöten, men det kommer lika säkert, som amen i kyrkan, vi vet!
Tidsfördriv!
Här lite tidsfördriv från min sida. En fin Drennan Woodland Catapult i sin linda och jag kanske släpper den mot högstbjudande, vi får se :-)
2011, minus 8 och det gick bra .....
Jag vet att det går, jag vet att vid kallare väder, så kommer dem ut på djupet i större antal, det har hänt för till och med i lite extrema förhållanden med is på större delen av gölen och man har fiskat i minus 8 grader och lyckats väldigt bra.
... Med två snabba runs.
Oftast kommer det ett par snabba runs och sen är det över fram till nästa period var dem äter och det gäller bara att vara där och lära sig tiderna, därefter kan man komma och ha bra fiske under höst/vinter.
"Bulan" 2011, hon är betydligt större nu.
Genom lite efterforskning, så har "Bulan" inte varit landad på 4 år och då vägde hon 10,2 kilo och min 16,5 kilos togs under samma pass av samma person och den var endast 100 gram tyngre, så lever "Bulan" fortfarande, så landar jag henne mer än gärna!
Easy Rider on da Beach!
Så är läget fram tills nu, endast en karp har landats, en mindre på 6,3 kilo och den kom från lite grundare vatten. Dem äter i alla fall, föda ska dem få och jag hoppas på lite kalla nätter, så dem ställer sig lite djupare.

Varför vi inte får dem karparna vi ser på lodet, det kan jag inte svara på, men jag kommer att göra mitt bästa för att lösa problemet och få dem på mattan och jag hoppas inte det ska dröja för länge innan jag landar något ... Att ge upp, det finns inte på kartan! Skitfiske på er!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.