tisdag 23 november 2021

Inlägg nummer 2200!

Ja, mina vänner, tiden går och jag är så uppe i denna sörja med karpar som inte nappar att jag glömmer bort vissa saker, som att skriva här. Än har fisket inte lossnat och jag undra om det kommer att göra det denna vinter? Hinner jag landa en karp innan isen kommer eller ska förbannelsen ligga kvar över gölen?

Jag har 18 eller 19 blankpass, vännen Jösse ligger på 8 eller 9 och ingen av oss har haft något, som vi med säkerhet kan säga att det där var karp! Ytan är stendöd, inga tecken på ätande fisk, man ser knappt en ring från småfisk på ytan och vi spenderar tiden vid vattnet till att analysera allt, för att hitta lösningen på det lite gnagande problem .... Det är snart 2 månader sen jag såg en karp på min matta och det har aldrig hänt under alla mina år bakom karpspöna, men någon gång ska jo vara den första!

Jag tänker inte ge upp, utan fortsätter att köra på, viker man ner sig nu, då är det hela totalt ovist inför framtiden och för varje pass man lägger, så borde man närma sig eller? 

Regnbågarna höll mig på alerten!
Sist jag var iväg var det mulet på morgonen och jag hade en del plock från troligen Regnbågarna, jag visste inte att man 4 dagar tidigare hade satt ut fisk i gölen.

Skillnaden detta pass, var att jag innan hade fiskat ganska tight på mina spots och över ganska mycket beten. Denna gång mäskade jag tight på tre utspridda ställen, men det hjälpte inte ett skit, tyvärr.

En liten glimt av solen, fick jag se, men sen ....
Framåt 8 - tiden ljusnade det till lite och solens färger kröp fram över Stenviken, men bara 10 minuter senare försvann solen och jag hörde fotsteg i sanden bakom mig. Jösse hade anlänt till min stora förvåning, han skulle jo jaga denna dag, men så blev det inte.

Så jag hade fint och trevligt sällskap och Jösse körde lite av samma taktik som jag med lite godsaker på tre olika ställen i sjön och hans resultat blev tyvärr dem samma som för mig, vi blankade båda Big style!

Bottenbeten, Wafters och pop-ups.
Här lite av vad jag provade under dagen i tron att detta skulle hjälpa! Det har inget med beten att göra eller riggar, det stora felet är att fisken äter inte! Vi har inte en tillstymmelse till tecken på ätande fisk typ bubblor eller annat och det känns väldigt konstigt.

Nåväl, nu har jag gnällt tillräckligt för denna gång, jag kör på och hoppas att det ska lossna och Jösse likaså, det måste lossna för eller senare, idélådan är långt ifrån  tom och där går vi vidare till en del frågor som har legat i mejlboxen ett tag och jag ber om ursäkt för detta.

Handplockade Tiger nuts, dem blir bara bättre med tiden!
Thomas Carlsson är en hängiven läsare av mina bloggar och vad jag förstår nog läst allt och lite till och han ställde ett par frågor kring Tiger nuts och om jag skojade angående att ha dem liggande i doft under längre tid.

Jag skojar aldrig när det gäller tips för karpfisket, det som kommer ut, vet jag att det funkar och ger fisk. På bilden ovan syns olika burkar med Tiger nuts och en del Faketigers, som är flytande och i olika färger.  Alla dessa har legat länge i olika doftämnen och dem svarta har legat i samma burk och doft i snart 8 år och dem ger fisk, fast inte i Rismåla göl, där funkar inget! 👴

Måste Boilies vara runda?
Nästa fråga var kring att ändra formen på sina beten! Ställ dig frågan: Vad är det karpen oftast hittar? Jo, en rund boilie och just den formen blir med tiden farlig. Ändrar man formen, så är farligheten borta, samtidigt som ytan släpper ut mera doft eller om du som jag, lägger dessa i doftämne, så dras doften lättare in i betet.
Råa Fodermajskorn i dipp!
En annan fråga var kring råa korn av fodermajs i dipp, det funkar väldigt bra. Välj ut ett gäng råa, fina och hela korn och lägg dessa i en burk, tillsätt nu din önskade doft och låt dem ligga. 

Dessa korn är endast krokbeten, inget annat! Mäska aldrig med dessa råa korn! Doften sitter i väldigt länge och du kan fiska dem på bottnen eller poppa up dem med ett flytande fakemajskorn.

Egna handrullade 10 mm pop-ups, vilket helvete!
Sedan sist, så har jag handrullad lite 10 mm pop-up boilies och det är verken lätt att få dem fina och det är tidsödande och rent ut sagt pisstråkigt, men jag lyckades dock bra med en Polaris pop-ups mix, ska dock säga att första batchen inte blev så lyckad, då den sjönk ihop en del, med dem funkar ändå.
Hirisi 35 Lb Camo Flex Leadcore.
Thomas har en del problem med att skarva Leadcore från Fox och E-S-P och väldigt lägligt, så bjöd Jösse mig på två spolar Leadcore från asiatiska Hirisi och jag vet inte om någon Leadcore som är så enkel att skarva, ändå är den väldig tät i vävnaden.
Tät väv, tunga och betydligt starkare än 35 Lb.
1 spole som var lite sandfärgad och en spola med en mörkare grön färg. 7 meter per spole och jag har inte en susning om priset på dessa tyvärr.

Tät vävda, bly tunga, riktig tunga, vilket är en fördel vid Chodfiske, karpen pricker sig mot Leadcoren innan den den ens känner blyet ... Om du har en sylvass krok och styrkan är sanslös och måste vara betydligt högre än 35 Lb. Hur nötningstålig denna Leadcore är, det får jag komma till vid ett senare tillfälle, men den känns verkligen bra!

Lite för ljus i färgen för min smak!
Den sandfärgade var lite för ljus för min smak och den fick lite andra färger med vattenfasta spritpennor, den gröna fick lite svarta fläckar och båda har bra färger, som passar bra för våra bottentyper.
Den mörkgröna Leadcoren gick till Heli/Chod- riggar.
8 stycken Heli/Chod-riggar blev det av den mörkgröna och spolen räckte för att dessa blev nästan 90 cm långa och det räcker gott och väl för att skydda fisken under fighten och för att kunna presentera betet på ett bra sätt.
Den ljusa Leadcoren fick lite normala färger.

Den andra spolen räckte till 7 stycken leaders med en längd av ungefär en meter och dessa fick Leadclips och Tailrubber i olika färger och själva Leadcoren fick en annan färg än den ljusa sandfärgen. Jag tackar Jösse för detta och hoppas att Thomas är nöjd med mina svar, om inte får du höra av dig igen.

Just nu finns det inte mera att orda om, jag kör på i Rismåla och ber en stilla bön och hoppas, vad mera kan jag göra? Jag ska passa på att önska er alla skitfiske och hoppas att detta inlägg med nummer 2200 faller er i smaken och så hörs vi snart igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.