onsdag 20 juli 2022

Hoppas ni har en fin semester!

Då ska vi se, det var nästan en hel månad sedan jag senast kladdade lite här och grunden till detta var en blandning av lite bloggtorka, semester med en värme som inte gynnade fisket särskild bra! ... Har jag flera ursäkter ... Nej, jag tror inte det!?

Bloggtorkan ordnar sig, semestern är över, men värmen håller i sig lite till, men sen blir allt som vanligt igen och jag ger mig ut och sen beskriver vi detta som händer. Denna semester skulle vara fridfull, men icke, det har varit datorproblem, problem med frugans el-moped, elen lade av och plötsligt hade hon tre punkor på tre hjul, vilket visade sig vara tre ruttna ventiler och det efter bara 246 kilometer körda!

Jag ringde och en idiot i huvudstaden förklarade att man behövde ha två nya batterier och min fråga löd:- Hur fan kan han sitta 55 mil bort utan att ha sett problemet och påstår att jag skulle betala 2995 kronor för nya batterier? Ytterliga skulle dem ha upp mopeden till huvudstaden och jag skulle betala frakten upp och sen ner igen, jag skulle även klä in moppen i bubbelplast och i en låda! Jag ställde frågan om vad denna kostnad skulle bli och han ringde dagen efter med siffran 8900:-! Det är tur att man har 46 i skorna och står stadigt i denna värld! Inköpspriset var ca 19 000:- för mopeden och nu skulle dem ha halva inköpspriset för en reparation. Där tog vår konversion slut, jag lovar och jag lovar också er att inte skriva, vad jag talade om för honom! Hur gick det sen? Jodå, allt blev klart och den går nu  som en dröm, till en kostnad av 300 spänn.

Martin Furbring! Jag gillar belysningen av bilden!
Sen har jag lekt lite med tanken att om möjligt gå i förtidspension och här börjar nästa helvete med skatter och när man får ut det och det och när man kan söka det och det o s v. Men jag har inte gett upp än! Sen är nästa fråga om fisket och här får jag erkänna att jag har varit ute på nätterna med stora krokar, stora beten efter en art, vilken nämner jag inte, men redan första passet tappade jag en som var betydligt längre än gubben, som höll i spöt! Jag var max 35 cm från att få grepp i käften, men tyvärr gick tafsen av och den gled sakta ifrån mig.

Med blodad tand fortsatte jag, men insåg att efter x- antal pass, att denna art får jag jaga vidare efter längre fram i livet och tills dess skaffa mig dem rätta grejerna, men kul var det. Lite stalking har det blivit och likaså fiske på ytan och under dem första passen, insåg man att antingen är man för gammal eller så var det kanske ringrostigheten som var framme, men sen har det gått bättre ... Jag är nog inte för gammal för detta, det insåg jag sen!

Just nu kompletterar jag grejerna och planerar höst och vintern, samt inväntar lite mer normala temperaturer, mer regn och vind, så det finns en chans att karparna lämnar sitt slöa beteende och börjar bete sig normalt igen och då är jag på plats igen! Till alla er som har ringd och mejlad, om hur läget är med mig, så vet ni att det är prima liv och så är det och ingen behöver undra längre. Semestern var skön, men lite sådär ibland, men jag hoppas att er semester var eller är suverän ur alla aspekter och jag avslutar med att önska er en fortsatt fin sommar och en stor portion skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.