söndag 20 december 2009

Kung Bore verkar stanna kvar!

Det är bara att inse fakta, det är slut med karpfisket för detta året och det tog verkligen emot att dra fram ismetegrejorna i går kväll. Nu är dem klara och står laddade i källaren, jag hade mer än gärna fortsatt att fiska i öppet vatten. Nu väntar man bara på att isarna ska bli hållbara och att fisket blir bättre än förra vintern. Årets sista karppass blev på udden i Linnéasjön och det blev bara några Braxar som gick till gäddbeten och mäsk. Isen hade redan då fått ett stadigt grepp inne i den lilla kanalen som omgärder ön jag fiskade emot, dagen efter detta pass kom kylan och där står man nu.
För dig som vill komma och fiska i Linnéasjön, har jag här märkt ut var du bör ligga med dina beten på Udden. Till vänster ligger den uppe på en brant som karpen följer, när den går in i området från sjöns andra delar. I mitten ligger dina beten i kanten av en Näckroshoppe eller som här under vintern i gammal växtlighet och detta spöet plockar många av karparna. Till höger ligger du precis var karpen kommer runt hörnet och den kan inte missa din lilla fälla, här tar jag dem flesta fiskarna året runt.
Under sommaren finns det en hel del Karp inne i kanalen och du kan lägga in ett spö där, jag vill påpeka att du måste vara vid spöna hela tiden, när du fiskar på Udden. Runnet kommer fort och Karpen vet vilken väg den ska ta, så var med och fiska med tighta baitrunners eller hård inställda bromar på rullarna. Sitt en bit in på land och ha spöna en bit in på land, rör dig så lite som möjligt för att inte skrämma karparna. Fisket i sjön är fritt och vill du ha min hjälp, är det bara att höra av sig via mail.

Som en kontrast till dem översta bilderna, har du här en stämningsbild och tankarna går lite framåt i tiden. Det blir snart vår igen, bättre tider, bättre fiske, tyvärr brukar väntan på den nya säsongen kännas som en evighet.
Använd väntetiden på annat fiske, gå genom dina grejor och komplettera dem, ha allt klart inför den nya säsongen som komma skall eller om du är helt febrik eller galen och har råd, så ta en utlandsresa till ett kontinentalt karpvatten. Fördriv tiden på bästa sätt, själv ska jag isfiska en hel del och det är mitt tidsfördriv i väntan på våren och öppet vatten.


Dessa Boosted Boilie Wraps från Sonubaits, var dem beten som jag använde mig under dem senaste karppassen. 10 mm stora, röda och med en Tutti - Frutti doft som fick det att vattnas i munnen. Jag tappade en karp och har 2 indikationer från karp, men sen tog Braxarna över scenen och sen kom kylan.
Detta bete är en blandning mellan pastebait och boilies, dem sjunkar sakta och klarar sig i upp till 12 timmar innan det är dags att byta ut dem mot nya. Finns även i Strawberry, Pineappel, Halibut och en fishmeal, storlekar i 10- 15 0ch 20 mm och det ingår krokbeten (boilies) och pop - ups i burken.



Det händer att man skadar en krokspets och ibland går det att rädda kroken med ett Diamantbryne, en del krokar går inte att få vassa igen på grund av härdningen. Det går dock bra med en del av Kordas krokar som typ denn Longshank.
Mitt problem är att mitt avbildade Diamantbryne snart har 25 år på nacken och totalt utslitet, så jag behöver ett nytt, men vem säljer dessa i dagsläget? Någon snäll själ som kan hjälpa mig?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.