fredag 29 juni 2012

5 veckors semester!

Det känns riktigt skönt med semester, visst lite jobb på huset finns, men det ska baske mig, fiskas så mycket det bara går och det lär bli en hel del. 

Jag har ganska mycket planerad och jag kommer att följa mina planer strikt och hoppas att åtminstone, att en del av mina mål kommer att gå i uppfyllelse.
Jag ska börja med lite fiske efter Koikarp och se hur det utvecklar sig, jag tror att det går att ta någon fin fisk, men man vet aldrig riktigt med dessa färgade fiskar.
Gräskarpen kommer att fiskas ganska hårt under semestern och det blir främst i två vatten, var det går fiskar upp till kanske 15 - 16 kilo och en sådan i famnen skulle sitta fint.
Under tiden jag renoverar huset, så får det bli en del fiske i mina hemmavatten, bland annat Linnéasjön, Skabrodammen och Black pool.

Vi har en del fiskar, som har klarat sig i dessa vatten från översvämningar mm och jag tror att man kan få en liten surprise, under tiden man är där.
Linnéasjön har en del fiska,r som jag mer än gärna ser på mattan, det finns en kvartett av fiskar uppemot 10 kilo och Jaffa är en av dem, Halftail en annan o s v.
Lite Ambushing som jag predikade om i gårdagens inlägg, ska det också bli, det och fisket på ytan ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det missar jag inte, om jag har några timmar över under renoveringen.
Ett par större vatten ska besökas igen, där finns hur stor fisk som helst och här finns verkligen, A Big Surprice, om kroken bara hamnar i rätt mun och det får man väl se till att den gör.
I Black pool är det ganska mycket karp kvar och även där kan man ta upp kampen mot fågellivet i gölen för att få sig en karp.

Fisk upp till 9 kilo och även ett par som är större, har jag sett med egna ögon och en bättre paus i arbetet med huset, kan man knappast få.
Så ligger det till med semesterplanerna för min del, en del lyckas och en del misslyckas. Vi får se vart det hela hamnar, allt jag vill är att ha lite kurva i spöna.

Jakten börjar i morgon bitti, om vädret är med mig och vindarna något så när i rätt riktning. Min kamera har fått ett nytt objektiv och lite grejer väntas i början av nästa vecka, så det ser ganska bra ut för 5 veckors frihet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.